DOLAR 32,3375 0.24%
EURO 35,1608 0.02%
ALTIN 2.302,731,12
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yıldız Futbolcu’dan Mesaj

Yıldız Futbolcu’dan Mesaj

ABONE OL
Mart 15, 2022 06:37
Yıldız Futbolcu’dan Mesaj
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anderlecht, Fiorentina, Dinamo Kiev, Malaga, Genk gibi kulüplerin formalarını giyen Ukraynalı eski milli futbolcu Oleksandr Yakovenko, ülkesine bir an önce barış gelmesini beklediklerini söyledi.

Oleksandr Yakovenko ile Ukrayna’nın eski milli futbolcusu ve teknik direktörü babası Pavlo Yakovenko’nun da aralarında bulunduğu aile üyeleri, kara yoluyla Kiev’den 8-9 gün süren yolculuğun ardından İzmir’e ulaştı.

Yakovenko, İzmir’in Çeşme ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, savaş başladığında Ukrayna’da bulunduğunu ve başkent Kiev’de yaşayan anne, baba, büyükanne ile büyükbabasını Türkiye’ye getirmeye karar verdiğini söyledi.

“Ailemi Kiev’den çıkarabilecek tek kişi bendim”

Babası Pavlo Yakovenko’nun geçen yıl Bodrum’da beyin ameliyatı geçirdiğini ve onun sağlık kontrollerinin de Türkiye’de yapıldığını anlatan Yakovenko, “Onun için de Türkiye’ye gelmeye karar verdik. Ailemi Kiev’den çıkarabilecek tek kişi bendim” dedi.

Savaşın başladığı ilk gün bir görüşme için Odessa’da olduğunu aktaran Yakovenko, kaldığı otelin yaklaşık 50 metre yakınına bomba düştüğünü, Odessa’dan Kiev’e yaklaşık 4-5 saatlik yolu taksiyle 8-9 saatte gidebildiğini dile getirdi.

Türkiye’ye 2 gün önce geldiklerini ve dün Manisa’da trafik kazasına karıştığını belirten Yakovenko, şunları söyledi:

“Kiev’den çıktıktan sonra yolculuğumuz 8-9 gün sürdü. Arabada yaşlılar vardı, aracı https://hosgeldinizbonusu.com kullanabilecek tek kişi bendim. Günde 7-8 saat yol alarak yolculuk gerçekleştirdik. Bursa’dan İzmir’e gelirken, Akhisar’da bir araç bize çarptı. Kazada yaralanan herkesin sağlık durumları iyi, buna seviniyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.