DOLAR 32,5630 0.2%
EURO 34,9617 -0.1%
ALTIN 2.445,070,37
BITCOIN 2093325-0,05%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yaşam Hattı

Yaşam Hattı

ABONE OL
Mayıs 9, 2022 08:37
Yaşam Hattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Yaşam hattı güvenlik sistemi olarak isimlendirilen son teknolojik ürün, çalışanlar için ne kadar güvenlik sağlamakta ise işverenler için de aynı güvenliği sağlamaktadır. Zira işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği denetiminden geçmesi gerekmektedir. Bunun için de, çok basit bir şekilde kullanılabilecek özellikte tasarlanmış Try Mühendislik yaşam hattı güvenlik sistemleri, kullanılması gereken işyerinin durumuna göre yatay yahut da dikey olmak üzere iki çeşidi bulunmaktadır. İşyerlerinin ihtiyaç duyduğu güvenliği sağlayan özel bir güvenlik önleme sistemi olarak tarif edilmektedir.

 

Dikey ya da Yatay Her Tür Kolaylık

Son teknolojik ürün olan yaşam hattı güvenlik sistemleri, iş verimini arttırmak amacıyla ve işyerinin durumuna göre yatay yahut da dikey pozisyonda yerleştirile bilmektedir. Şayet işletmenin çalışma sahası belli bir seviye farkı oluşturuyor ise, bu durumda işletmenin yaşam hattı kullanması zorunlu hale gelmektedir. Zira yaşam hattının temel çalışma prensibi, kullanılmak istenen bölge ile bağlantılı aparatlar yardımı ile sabitlenebilmektedir.

 

Bu da, olası çalışan personellerin düşmesi durumunda enerjiyi emmektedir. Sisteminde bulunan özel donanımlar vasıtası ile düşmeyi durdurmaya yönelik şekilde tasarım içermektedir. Dikey yaşam hattı güvenlik sistemleri, merdiven tarzında bir özellik gösterirken, yüksek yerlerde çalışma imkânının güvenliğini sağlamak için tasarlanmaktadır. Yatay yaşam hattı güvenlik sistemi ise teknik özellikleri itibari ile değişik nitelikler gösterebilen ve yüksek alanlarda kullanılabilen yapısallık içermektedir.

 

İş dünyasının özellikle uymak zorunda olduğu iş sağlığı ve güvenliği kanunu konusu, yaşam hattı güvenlik sistemleri sayesinde maddi ve manevi olarak işverenlere birçok kolaylıklar sağlamaktadır. Yüksek teknolojik standartlara sahip ve düşüş durdurma özelliği içeren yaşam hatları, yeni nesil güvenlik önleme sistemi olarak kullanılmaktadır. Birçok modeli bulunan yaşam hattı güvenlik sistemlerinin, ilave donanımları ve aparatları sayesinde hem daha güvenli hem de daha verimli çalışma alanları oluşturulmaktadır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.