DOLAR 32,5253 0.22%
EURO 34,7802 0.1%
ALTIN 2.495,401,36
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Washington’daki mağazalarda seçim sonrası için güvenlik önlemi

Washington’daki mağazalarda seçim sonrası için güvenlik önlemi

ABONE OL
Kasım 2, 2020 13:26
Washington’daki mağazalarda seçim sonrası için güvenlik önlemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’de salı günü yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde başkent Washington’daki mağazalar güvenlik önlemlerini artırdı.

 

İŞ YERLERİ VE MAĞAZALARA YAĞMA ÖNLEMİ

Siyahi Amerikalı George Floyd’un, polis şiddeti sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından ülke genelinde başlayan şiddet içerikli protestolar, seçim öncesinde iş yeri sahiplerini endişelendiriyor.

 

Washington’daki mağazalar, bankalar ve iş merkezlerinin de içinde olduğu birçok bina, seçim sonrasında muhtemel protesto veya yağma olaylarına dair önlem almaya başladı.

Bununla beraber New York’ta da benzer endişelerin hakim olduğu ve çeşitli güvenlik önlemlerinin alındığı, New York polisinin halka uyarılarda bulunduğu belirtildi.

Binaların dış camlarını ve giriş kapılarını tahta plakalarla kapatan işletmeciler, seçim öncesi ve sonrasında mesai yapacak güvenlik çalışanlarının sayısını da artırdı.

FBI’DAN SEÇİM SONRASI HAZIRLIĞI

Öte yandan Federal Soruşturma Bürosu (FBI),seçim sonrasında şiddete ve yağma olaylarına karışanları sıkı bir şekilde takip edeceklerini ve haklarında gerekli işlemleri yapacaklarını duyurdu.

ABD SEÇİMLERİ VE SOKAK EYLEMLERİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın 2016’da başkanlık yarışını kazanmasının ardından, yemin töreni günü şiddetli protestolar yaşanmış, çok sayıda dükkan yağmalanırken birçok araba ateşe verilmişti.

KAYNAK: AA
Yedi Gündem

Abone Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.