DOLAR 32,3792 0.15%
EURO 35,0672 -0.22%
ALTIN 2.324,100,21
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Visa, ödemelerde ‘USD Coin’ kullanımına izin verecek

Visa, ödemelerde ‘USD Coin’ kullanımına izin verecek

ABONE OL
Mart 30, 2021 12:46
Visa, ödemelerde ‘USD Coin’ kullanımına izin verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya çapında 3.3 milyar kredi kartı kullanımda olan Visa, ödeme ağında işlem yapmak için kripto para birimi ‘USD Coin’ kullanımına izin vereceğini bildirdi.

Rakipleri Mastercard, BlackRock ve BNY Mellon gibi büyük finans kuruluşlarının ardından Visa da kripto para kullanımını benimsedi.

Visa’dan yapılan açıklamada, ödeme ağında işlem yapmak için kripto para birimi ‘USD Coin’ kullanımına izin vereceğini resmen duyuruldu.

Şirket, ayrıca ödeme ve kripto para platformu ‘Crypto.com’ ile pilot programı başlattığını açıkladı.

Öte yandan Visa, bu yıl içerisinde daha fazla ortağa sunmayı planladığı belirterek, yaptığı anlaşmayla kullanıcılarına işlemlerini doğrudan ‘USD Coin’ ile işlem yapma yetkisi vereceğini duyurdu.

Değeri 1’e 1 oranla ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin kripto para biri olan USD Coin ile yaptığı anlaşma sonrası Visa, yaklaşık 50 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı olan Coinbase, Crypto.com, BlockFi ve Bitpanda dahil olmak üzere 35 dijital para platformuyla ortaklık yapacak.

Bitcoin
© REUTERS / DADO RUVIC
Elon Musk hesabı ile binlerce Bitcoin’lik dolandırıcılık

Şirket verilerine göre dünya çapında kullanımda olan 3.3 milyar Visa kartı bulunurken Visa’nın kripto para birimi başkanı Cuy Sheffield, “Kripto ortaklarımızın çoğunun işlemlerini USDC’nin üzerine inşa ettiğini ve kullandığını gördük” dedi.

Sheffield, “Birçoğu çalışanlarına ve satıcılarına stabilcoin ile ödeme yapıyor. Yaptığımız anlaşma doğal bir uyumun göstergesi” diye konuştu.

Visa’nın başkan yardımcısı ve baş ürün sorumlusu Jack Forestell ise, açıklamasında “Bugünkü duyuru, işlerini stablecoin veya kripto para birimiyle yapan fintech’lerin ihtiyaçlarını karşılama becerimizde önemli bir kilometre taşını ifade ediyor ve bu gerçekten her gün yaptığımız işin bir uzantısı” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.