DOLAR 32,3306 0.24%
EURO 35,1029 -0.08%
ALTIN 2.295,940,83
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uzaktan eğitime 4 Ocak’a kadar devam edilecek

Uzaktan eğitime 4 Ocak’a kadar devam edilecek

ABONE OL
Aralık 22, 2020 12:20
Uzaktan eğitime 4 Ocak’a kadar devam edilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitimle devam edileceğini açıkladı.

Selçuk, yaptığı açıklamada, 31 Aralık’a kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacağını, sınavlarla ilgili planlama salgının seyrine göre gerçekleştirileceğini kaydetti.

Selçuk, “Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacak.” dedi.

Bakan Selçuk, bakanlığımıza bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacağını belirtti.

Selçuk, açıklamasına şöyle devam etti:

“Destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. Özel Öğretim Kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki bireysel eğitimler yüz yüze gerçekleştirilebilecek.”

Selçuk, 30 bin tableti daha 10 gün içinde öğrencilere ulaştıracaklarını belirterek, “500 bin tableti yıl sonuna kadar öğrencilerimize teslim etmiş olacağız.” dedi.

Merkezi sınavlara hazırlanan öğrenciler için sınav müfredatının uzaktan eğitime uyumlu hale getirilmesiyle ilgili çalışmalar sürdüğünü ifade eden Selçuk, “EBA canlı sınıf ve alternatif uygulamaların sistemimize entegrasyonuyla birlikte günlük yaklaşık 2 milyon ders yapabilme kapasitemiz bulunmaktadır. Canlı sınıf ders saatleri ise öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize ve velilerimize ayrıca bildirilecektir.”

Aralık ayı sonrasında yüzyüze eğitimi takvimini kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade eden Selçuk, “Bu süreçte öğretmenlerimiz çalışmalarını uzaktan sürdürecek, uzaktan eğitim için okullardaki bilgisayar ve kamera gibi araçlardan yararlanabileceklerdir. Öğretmenlerimiz, uzaktan eğitim sürecinde ek ders ücretlerini almaya devam edecekler” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.