DOLAR 32,5163 0.2%
EURO 34,7705 0.07%
ALTIN 2.497,651,45
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Uygun fiyata depolama ve yüksek performans

Uygun fiyata depolama ve yüksek performans

ABONE OL
Mart 30, 2021 13:07
Uygun fiyata depolama ve yüksek performans
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HyperX FURY 3D SSD’nin 120GB, 240GB ve 480GB olmak üzere 3 farklı depolama seçeneği bulunuyor. Özellikle de 480GB’lık versiyonu, arşivçi ve oyun tutkunlarına bu modeli önerebiliriz.

Günümüz şartlarında, güncel bir AAA PC oyunun fiyatıyla kıyasladığımızda oldukça uygun bir depolama seçeneği diyebiliriz.

2.5 inç form faktördeki SSD, NAND 3D TLC teknolojisine de sahip. Yani yüklediğiniz verilerin verimli kullanılabilmesi tarafında size avantajlar sunuyor, uzun ömürlü kullanımın önünü açıyor.

Sadece 7mm kalınlıkta ve 57 gram ağırlıkta olan ürünü PC’nize rahatlıkla monte edebilirsiniz. Sonrasında başka bir şey yapmanız gerekmiyor zaten. SSD’ler, farklı sıcaklık seviyelerinde, zaman zaman sarsıntılı anlarda bile sorunsuz performans gösterebiliyor.

Çalışma sırasındaki titreşim: 2.17G Tepe Değeri (7–800 Hz)
Çalışmadığı zamanlardaki titreşim: 20G Tepe Değeri (10–2000 Hz)
500MB’a kadar okuma ve yazma hızları sunabiliyor

Tabii kullanım alanlarına göre rakamlarda değişikliklerin olması normal. Genelde ufak boyutlu dosyaların kopyalama ve yazma tarafında daha hızlı hareket ediliyor. Yüksek boyutlu, mesela 50GB boyutta oyun dosyalarının kopyalanması ya da 4K çözünürlüklü filmlerin kopyalanması gibi durumlarda ufak tefek performans düşüşleri gözlenebiliyor. Yine de, klasik HDD’lere kıyasla ciddi bir performans sıçrayışı var. Özellikle daha evvel SSD kullanmadıysanız ve bu ürünle başlangıç yapacaksanız, performans artışlarını fark etmemeniz mümkün değil.

Daha önceki yazılarımızda da örnek verdiğimiz gibi, isterseniz bu ürünü uyumlu konsolunuza da takabilir, oyun dosyalarınızı buradan çalıştırabilirsiniz. Böylece, özellikle oyun yükleme ve ara yükleme ekranlarındaki bekleme sürelerinin azaldığını göreceksiniz. Açık dünya tipi oyunlarda da daha akıcı performanslar mümkün olacaktır.

HyperX FURY 3D SSD’yi kimler almalı?

Başta da belirttiğimiz gibi uygun fiyata iyi performans arayanlar için iyi bir “giriş seviyesi SSD” olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle oyun oynamaktan hoşlanan öğrenci kitlesini göz önüne alırsak, bütçelerini sarsmadan böyle bir ürüne sahip olabilirler.

Tutarlı performans için 3D TLC NAND’e sahip olduğunu, genellikle sessiz ve soğuk çalıştığını da tekrarlayalım. Unutmadan, isterseniz uyumlu dizüstü PC’nizde de bu ürünü kullanabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.