DOLAR 32,4630 0.43%
EURO 35,1333 -0.09%
ALTIN 2.323,200,16
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ukrayna’dan gelen 5 helikopter yangınlara gece müdahalesi için havalanacak

Ukrayna’dan gelen 5 helikopter yangınlara gece müdahalesi için havalanacak

ABONE OL
Ağustos 5, 2021 19:11
Ukrayna’dan gelen 5 helikopter yangınlara gece müdahalesi için havalanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin orman yangınlarına karşı savaşı sürüyor. Bugün itibarıyla Antalya, Muğla, Aydın ve Isparta’da orman yangınları sürüyor. Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır Köyündeki orman yangını da 4’üncü gününde. Yangına hem havadan hem da karadan müdahale ediliyor. Türkiye’ye orman yangınları ile mücadele kapsamında Ukrayna’da 5 yangın helikopter geldi. 5 yangın helikopteri Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Isparta Süleyman Demirel Havalimanına konuşlandırıldı.

Ukrayna’dan gelen helikopterlerin diğer yangın helikopterlerinden 2 farklı özelliği bulunuyor. Helikopterler akşamları da yangınlara müdahale edebiliyor. Helikopterlerin diğer bir farklı özelliği ise daha fazla su taşıma kapasitesine sahip olması.

5 helikopter, akşam da orman yangınlarına müdahale için hazırlıklarını havalimanındaki son hazırlıklarını tamamladı. Gece görüş cihazlarına sahip helikopterler, bölgedeki yangınlara havadan müdahaleyi gece de sürdürecek.

Süleyman Demirel Havalimanı’nda devam eden çalışmalar kapsamında Ukraynalı pilotlara müdahale sırasında Türk pilotların da eşlik edeceği öğrenildi.

Muhammed Enes Yapalıkan
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.