Türkiye’deki Uluslararası Yatırımların 100 Yıllık Hikayesi

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye’deki Uluslararası Yatırımların 100 Yıllık Hikayesi

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve YASED Ortaklığında “Türkiye Yüzyılında Uluslararası Doğrudan Yatırımlar” Kitabı Tanıtıldı

Türkiye’deki uluslararası yatırımların 100 yıllık geçmişi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) iş birliği ile hazırlanan “Türkiye Yüzyılında Uluslararası Doğrudan Yatırımlar” kitabında bir araya geldi. Kitap, YASED üyesi şirketlerin Türkiye’deki faaliyetlerinin tarihçesini imalat, bilgi ve iletişim teknolojileri, gıda ve tarım, kimya, finansal hizmetler, ilaç ve yaşam bilimleri, otomotiv, taşımacılık ve lojistik, perakende, havacılık ve savunma gibi geniş bir yelpazede ele alıyor.

Geleceğe Yönelik İş Yapma Kolaylıkları ve Avantajlar

Kitabın giriş bölümünde, “100 Yılın Yatırımını 20 Yıla Sığdırdık” başlığı altında Türkiye’de son 20 yılda uluslararası yatırımcıların iş yapabilme kolaylığını artıran kanuni düzenlemeler, yapısal reformlar ve ekonomik-siyasi istikrar gibi unsurlar inceleniyor. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusu, eğitimli iş gücü, altyapı yatırımları ve diğer avantajlarıyla uluslararası yatırımcıların dikkatini çektiğini vurguluyor.

Türkiye’nin Yatırım Potansiyeli ve Gelecek Vizyonu

Dağlıoğlu, Türkiye’de uluslararası sermayeli şirketlerin faaliyetlerinin 100 yıldan daha fazla bir süreyi kapsadığını belirterek, Türkiye’nin bölgesel bir ekonomik aktör olarak önemli bir konumda olduğunu ifade ediyor. Türkiye’nin küresel bir ekonomik güç merkezi olacağına inandıklarını ve gelecekte uluslararası yatırımcıların bu vizyona katkı sağlayacağını dile getiriyor.

Türkiye’nin Çektiği Yatırımlar ve Beklentiler

2003 yılından bu yana Türkiye’ye 270 milyar doların üzerinde yatırım çekildiğini belirten Dağlıoğlu, Avrupa, Amerika, Körfez ve Asya ülkelerinden gelen yatırımların Türkiye’nin ekonomik çeşitliliğine katkı sağladığını aktarıyor. Gelecek yılın büyük ölçekli yatırımlar için uygun bir zemin olacağını belirten Dağlıoğlu, Türkiye’nin genişleme projelerinde lider bir ülke olduğunu vurguluyor.

Uluslararası Yatırımcıların Türkiye’ye İlgisi

Dağlıoğlu, Türkiye’nin konumu ve istikrarının uluslararası yatırımcılar için mükemmel bir motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, Türkiye’nin genişleme ve sanayi projelerinde lider olduğunu söylüyor. Türkiye’nin bölgesel bir aktör olarak çeşitli sektörlerde yatırım çekmeye devam edeceğini ve uluslararası yatırımcıların Türkiye’nin potansiyelini değerlendirmeye devam edeceklerini ifade ediyor.

Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye’nin Rezervleri Güçleniyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türkiye’nin Rezervleri Güçleniyor
Ulaştırma ve Lojistik Sektöründe Yatırımlar Artırılıyor
Ulaştırma ve Lojistik Sektöründe Yatırımlar Artırılıyor
Türkiye Konut Fiyat Endeksi (KFE) Ocak Ayında Arttı
Türkiye Konut Fiyat Endeksi (KFE) Ocak Ayında Arttı
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Hayalet Ağ Projesi Açıklaması
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Hayalet Ağ Projesi Açıklaması
Bakan Işıkhan’dan Türkiye Çimse-İş Sendikasının 22. Olağan Genel Kurulu’nda Önemli Açıklamalar
Bakan Işıkhan’dan Türkiye Çimse-İş Sendikasının 22. Olağan Genel Kurulu’nda Önemli Açıklamalar
KOSGEB’in 2025 Vizyonu ve Hedefleri
KOSGEB’in 2025 Vizyonu ve Hedefleri
Manisa Sondakika , Güncel Kent Gündemi
Manisada Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları MANİSA HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması