DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜBİTAK 1003 Projesi: Alzheimer Hastalığında Erken Tanı İçin Yapay Zeka ve Genetik Analizler
  • Manisada Haber
  • Sağlık
  • TÜBİTAK 1003 Projesi: Alzheimer Hastalığında Erken Tanı İçin Yapay Zeka ve Genetik Analizler

TÜBİTAK 1003 Projesi: Alzheimer Hastalığında Erken Tanı İçin Yapay Zeka ve Genetik Analizler

ABONE OL
Mart 4, 2024 17:12
TÜBİTAK 1003 Projesi: Alzheimer Hastalığında Erken Tanı İçin Yapay Zeka ve Genetik Analizler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NÖROM’da Yürütülen Yenilikçi Araştırmalar

TÜBİTAK 1003 – Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamındaki projede, Alzheimer hastalığında erken tanı için yapılan çalışmalarda önemli adımlar atılıyor.

Doç. Dr. Yeşim Aydın Son’un Açıklamaları

NÖROM Yönetim Kurulu Üyesi ve ODTÜ Enformatik Enstitüsü Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Yeşim Aydın Son, projenin detaylarını paylaştı. Son, son 10 yıldır tıp ve yapay zeka alanında yapılan araştırmaların Alzheimer hastalığı üzerinde yoğunlaştığını belirtti.

Yapılan Çalışmalar ve Hedefler

Son’un ifadelerine göre, yapılan genom araştırmaları ve yapay zeka analizleri sonucunda erken evrede riskli genetik profiller tespit ediliyor. Bu kapsamda, Alzheimer hastalığının erken tanısı için özelleştirilmiş testler geliştiriliyor.

Projenin hedefi, Alzheimer hastalığında erken tanıya yardımcı olacak bir moleküler tanı kiti geliştirmek. Bu doğrultuda, Hacettepe Üniversitesi Geriatri Bölümü ile yapılan ortaklıklarla prototip aşamasına geçildi ve klinik araştırmalar NÖROM’da başlatılacak.

Erken Tanının Önemi

Doç. Dr. Aydın Son, Alzheimer hastalığında erken tanının önemine vurgu yaparak, hastalığın ilerlemesini yavaşlatabilecek yöntemlerin geliştirilmesi için erken tanının hayati önem taşıdığını belirtti. Bu nedenle, yapılan araştırmaların Alzheimer hastalarının yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.