DOLAR 32,3428 0.18%
EURO 35,1319 -0.16%
ALTIN 2.240,52-0,12
BITCOIN 2032344-7,93%
İstanbul
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TOKAT’IN YENİ LEZZET DURAĞI: ATA PÖÇ TANDIR

TOKAT’IN YENİ LEZZET DURAĞI: ATA PÖÇ TANDIR

ABONE OL
Eylül 26, 2022 13:26
TOKAT’IN YENİ LEZZET DURAĞI: ATA PÖÇ TANDIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘’ATA PÖÇ TANDIR’’ isimli işyerini faaliyete başlatan Ferdi Şentarlı, Atadan gelen el ustalığı ile lezzetli yemekleri Tokatlılarla buluşturduğu için heyecanlı olduğunu belirtti.

El lezzetinin ve ustalığının dedesinin halasına kadar uzandığını belirten Ferdi Şentarlı, şunları aktardı:

Yemek işini 20 yıldır hobi olarak yapmaktaydım. Şimdi halamızdan gelen el ustalığını lezzetli yemekler yaparak Tokatlılarla buluşturmak için yeni iş yerimizi açtık.

Lezzetimiz atadan geliyor diye işyerimizin adını ‘’ATA PÖÇ TANDIR ‘’ koyduk. Dedemin halası Atatürk ‘e yemek yapan kadın olarak biliniyor. Usta aşçı olan Minire halamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk Tokat’a her geldiğinde ona aşçılık yapmış. Atatürk halamızı bizzat kendi aşçısı olmak üzere Ankara’ya davet etmiş.

Halamızın ustalığı Tokat ilçeleri ve çevre illerde de biliniyormuş. O günkü şartlarda bile çevre il ve ilçelere düğün yemeği yapması için davet edilirmiş. Halamızdan sonra dedem ve dayılarımda düğün yemeği yapabilecek kadar ustalaşmış. Annem ve teyzelerimde aynı ustalığı kazanmışlar.

Bende yaklaşık 20 yıldır et üzerine yemekler hazırlıyorum. Aileme ve arkadaşlarıma başarılı sunumlar yapıyorum. Şimdide hayalim olan bir işletme açarak, hobimi işe çevirme fırsatı yakaladım. Lezzetlerimizi Tokatlılarla buluşturmaktan dolayı çok mutluyum. Tüm Tokatlıları misafir etmek için bekliyoruz.

TÜRKİYE’DE BİR İLK: PÖÇLÜ KEŞKEK

Tokat’ın geleneksel lezzetlerinden olan keşkeği pöç eti ve pöç suyuyla pişirerek bir ilke imza atan Şentarlı; Menülerinin pöç üzerine kurulu olduğunu belirtti. ‘’Menümüzde  pöç tandır, beğendili pöç, pöçlü keşkek, pöçlü kuru fasulye, pöç paça, terbiyeli pöç çorbası ve birçok lezzet mevcut ‘’ dedi.

ATA PÖÇ TANDIR

Telefon: 0356 502 77 77

Adres: Yeşilırmak Mahallesi Bosna 2. Sokak 13/A Tokat

instagram adresi: @atapoctandir

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.