DOLAR 32,3914 0.21%
EURO 35,2434 0.04%
ALTIN 2.324,290,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Teknik öğretmenler görmezden geliniyor

Teknik öğretmenler görmezden geliniyor

ABONE OL
Şubat 16, 2021 08:15
Teknik öğretmenler görmezden geliniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, atama bekleyen teknik öğretmenlere, kadrosuz usta öğretici olarak çalışmak için halk eğitim merkezlerine başvurmalarını tavsiye etti.

Teknik öğretmenler görmezden geliniyor

Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığına yönelttiği soru önergesinde, teknik öğretmenlerin atamalarındaki yetersizliğe dikkat çekti. Önergeye yanıt veren Bakan Ziya Selçuk, “Teknik öğretmenler halk eğitimi merkezlerinde usta öğretici olarak çalışmak için başvuru yapabilirler” dedi.

Bakan Selçuk, “Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Alanı 926 okulumuzda 32.669 öğrenci ile Yenilebilir Enerji Teknolojileri Alan 56 okulumuzda 1482 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir” diye konuştu.

2020’DE 867 TEKNİK ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI

Gürer’in konuyla ilgili başka bir soru önergesine yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “2020 yılında 867 teknik öğretmenin ataması yapılmıştır. 2021 yılı öğretmen atama planlamaları devam etmekte olup, atamalar söz konusu planlama çerçevesinde yürütülmektedir” açıklamasında bulundu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise Bakan Selçuk’un üniversitelerin Teknik Eğitim Fakültelerinden mezun olan ve yıllardır atama bekleyen binerce teknik öğretmene, kadrosuz saat başı ücreti alan usta öğreticilik için başvuru yapmalarını tavsiye etmesinin düşündürücü olduğunu ifade etti.

Bakan Selçuk’un bu önergesinin ülkemizde öğretmenlik mesleğinin geldiği son durumun görülmesi açısından da önemli olduğuna işaret eden Gürer, “Her yıl on binlerce mezun verilen çok sayıda bölümden 3’er, 5’e atama yapılıyor. Her yıl üniversitelerden işsizler ordusuna yeni mezunlar veriliyor. Mutlaka çözüm üretilmesi gereken bir tablodur” diye konuştu.

***

10 yılda sadece yüzde 3’ü

Gürer, “Bu anlamda Teknik ve Meslek Liseleri geçmişte çok önemliydi. Üretimin can damarı olan teknik ve meslek öğretmenlerinin 10 yıldır atama bekler duruma gelmesi, eğitiminde sorunlar yarattı. Son 10 yılda Teknik Eğitim Fakültelerinden mezun olan öğretmenlerin sadece yüzde 3’ü atanabilmiştir. 2021 yılında yapılacak öğretmen atamasında mesleki teknik alanına 5000 atama istemektedirler” diye konuştu.

***

Atanmıyorlar

Son yapılan atamada birçok teknik eğitim fakültesinde yer alan bölüme 5 veya altında kontenjan verildi.

O bölümler şöyle:

Denizcilik/Gemi Yönetimi: 1

♦​ Denizcilik/Gemi Makineleri: 1

♦​ Gıda Teknolojisi:1

♦​ Giyim Üretim Teknolojisi: 1

♦​ Yapı Dekorasyon: 1

♦​ Yapı Tasarımı: 1

♦​ Ray Sistemleri Elektrik- Elektronik: 2

♦​ Ray Sistemleri Mekatronik: 1

♦​ Tasarım Tenolojileri: 4

♦​ Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme: 5

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.