Türkiye genelinde yürütülen sulama yatırımları, geçen yıl tamamlanan projelerle ekonomiye yıllık 12 milyar lira katkı sağladı. Bu kapsamda 72 bin 149 hektar alan suya kavuşturularak tarımsal üretime önemli bir destek verildi.
Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen çalışmalarla, su kaynaklarının optimum kullanımı ve depolamalı tesislerin inşasıyla potansiyelin değerlendirilmesi hedefleniyor. İşletmedeki sulamalarda kayıpları önlemek ve suyun verimliliğini artırmak amacıyla yenileme projeleri ve modern kapalı sistem sulama ağlarının yaygınlaştırılması da öncelikli gündemde yer alıyor.
Geçen yıl toplam 321 tesis hizmete sunuldu. Bunlar arasında 22 baraj, 70 sulama tesisi, 8 toplulaştırma projesi ve 195 taşkın tesisi bulunuyor. Bu yatırımlar sayesinde 72 bin 149 hektarlık alanda sulamaya açıldı ve yıllık 12 milyar liralık ekonomik katkı sağlandı. Ayrıca, 406 milyon metreküp su depolandı ve yıllık 67,4 milyon metreküp içme suyu elde edildi.
Tarım sektörüne yönelik 70 sulama tesisi ile 72 bin 149 hektar ilave sulama alanı oluşturuldu. Sulama şebekesi yenileme yatırımları 11 bin 781 hektarlık alanı kapsadı. Arazi toplulaştırma ve tescil işlemleri ise 225 bin 690 hektarlık alanda tamamlandı.
Taşkın kontrol faaliyetleri kapsamında ise 195 tesis hizmete alınarak 3 bin 121 hektar alan ve 247 meskun mahalde taşkın zararlarının azaltılması hedeflendi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]