DOLAR 32,3328 0.15%
EURO 35,1867 -0.02%
ALTIN 2.246,920,17
BITCOIN 2117437-4,15%
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sofuoğlu’nun skandal ifadelerine YÖK Başkanı Saraç’tan ilk tepki

Sofuoğlu’nun skandal ifadelerine YÖK Başkanı Saraç’tan ilk tepki

ABONE OL
Aralık 22, 2020 12:19
Sofuoğlu’nun skandal ifadelerine YÖK Başkanı Saraç’tan ilk tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’nun katıldığı bir televizyon programında üniversiteler için “Neredeyse fuhuş evleri” sözlerine tepkiler çığ gibi büyüdü.

“İŞLEM BAŞLATILDI”

Sofuoğlu’nun skandal açıklamalarına Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç’tan ilk tepki geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Saraç, “Sakarya Üniversitesindeki bir öğretim üyesinin katıldığı bir televizyon programında üniversitelerimiz hakkında sarf etmiş olduğu ve kamuoyunun haklı olarak büyük tepkisini çeken ifadelere dair üniversitesince işlem başlatılmıştır. Bilindiği üzere akademisyenlerle ilgili disiplin işlemleri kanun gereği ancak üniversiteleri tarafından başlatılabilmekte ve yürütülebilmektedir. Evlatlarımızın okuduğu üniversitelerimizin, zikretmeye bile hicap duyduğumuz mekânlara benzetilmesi ve çok çirkin ifadelerin kullanılması asla kabul edilemez. Bu vesile ile akademik ifade özgürlüğünün yanlış anlaşılmaması ve hocalarımızın milletimizin değerlerine ve hassas olduğu konulara ve kavramlara dair konuşurken son derece dikkatli olmaları gerektiğini belirtmek isteriz” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.