DOLAR 32,4519 0%
EURO 34,9045 0.23%
ALTIN 2.475,360,54
BITCOIN %
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Samsung finansal alandaki başarılarına bir yenisini daha ekledi

Samsung finansal alandaki başarılarına bir yenisini daha ekledi

ABONE OL
Kasım 2, 2020 13:18
Samsung finansal alandaki başarılarına bir yenisini daha ekledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsung’un faaliyet karı, bir önceki yıla göre %58,74 ve çeyreklik bazda %51,5 artışla 12,35 trilyon won’a yükseldi. Net kar ise yıllık %48,8 artışla 9,36 trilyon won’a yükseldi. Bunun nedeni olarak bellek yongalarının ve tüketici ürünlerinin daha güçlü satışları olarak gösteriliyor. Ancak zayıf talep ve artan rekabet nedeniyle dördüncü çeyrekte karlarda düşüş bekliyor.

Mobil İletişim ve Ağ İşletmelerini içeren IM sektörü, bir önceki yılın aynı dönemine göre %4 artışla 30,49 trilyon won konsolide gelir ve 4,45 trilyon won faaliyet karı açıkladı.

Daha güçlü satışların yanı sıra, bileşen standardizasyonu ve pazarlama giderlerinde azalma yoluyla verimli maliyet yönetimi yoluyla karlılık arttı. Galaxy Tab S7, Galaxy Watch3 ve Buds Live gibi tabletler ve giyilebilir ürünlerdeki satış artışı da üçüncü çeyrekteki kar artışına katkıda bulundu.

Samsung, güçlü yıl sonu sezonu ve genel talepte devam eden toparlanma nedeniyle genel pazar talebinin çeyreğe göre artmasını bekliyor. Bununla birlikte, akıllı telefon satışlarının, yeni amiral gemisi model lansmanlarının etkilerinin azalması nedeniyle QoQ’da düşüş göstermesi bekleniyor. Yoğunlaşan rekabete ve yıl sonu dönemselliğine yanıt vermek için daha yüksek pazarlama harcamalarının da kârı azaltması muhtemeldir.

2021’de Samsung, popülerliğini artırmak için katlanabilir telefonların rekabet gücünü güçlendirerek amiral gemisi serisini daha da farklılaştırarak satışlarını artıracak. Bu sayede kitle pazarı için 5G serisini güçlendirerek. Firma ayrıca ürün karmasını iyileştirerek ve operasyonları verimli bir şekilde yöneterek karlılığı artırma çabalarına devam edecek.

Huawei Mate 30 için EMUI 11 güncellemesi çıktı

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.