Sağlık Bakanı: KDC’deki Ebola Salgınında 28 Vaka Tespit Edildi

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Sağlık Bakanı: KDC’deki Ebola Salgınında 28 Vaka Tespit Edildi

Sağlık Bakanı Samuel Roger Kamba, başkent Kinşasa’da düzenlediği basın toplantısında, Mweka bölgesinde ilan edilen salgında şimdiye kadar 28 Ebola vakasının tespit edildiğini açıkladı. Salgın nedeniyle 15 kişinin hayatını kaybettiğini ve ölenler arasında 4 sağlık çalışanının bulunduğunu belirtti. Bakan, ölüm oranının %57 olarak belirlendiğini ve rakamların geçici olduğunu, araştırmaların sürdüğünü kaydetti.

Hızlı Müdahale Ekipleri Sahaya Sevk Edildi

Bakan Kamba, hükümetin, Halk Sağlığı Acil Durum Operasyon Merkezi aracılığıyla müdahale koordinasyon mekanizması kurduğunu söyledi. Hızlı müdahale ekiplerinin sahaya sevk edildiğini, gözetimin güçlendirildiğini, izolasyon prosedürlerinin uygulamaya konulduğunu ve cenaze işlemlerinin diğer insanların güvenliğini sağlayacak şekilde yeniden düzenlendiğini aktardı.

MSF ve DSÖ’den Müdahale Açıklamaları

Kanada merkezli Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), ABD merkezli X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, Ebola salgınına müdahale için bölgeye ekip gönderdiğini açıkladı. MSF, ulusal otoriteler ve uluslararası sağlık ortaklarıyla koordinasyon halinde hareket ettiklerini belirterek, “Durumu değerlendiriyoruz ve müdahaleye en iyi şekilde nasıl katkı sağlayabileceğimizi araştırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, KDC’deki Ebola salgınına ilişkin Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından paylaşımda bulundu. Ghebreyesus, “Ne yazık ki şu ana kadar 4’ü sağlık çalışanı 15 ölüm bildirildi.” ifadelerini kullandı. DSÖ ekiplerinin, sağlık çalışanlarını korumak ve hastalara bakım sağlamak için gereken uzmanları ve tıbbi malzemeleri konuşlandırarak müdahaleyi desteklediğini bildirdi.

1976’dan Bu Yana Ülkede 16 Ebola Salgını

Ebola, hastanın ya da ölen kişinin vücut sıvılarıyla doğrudan temas veya enfekte hayvanlarla temas yoluyla bulaşan ciddi, kanamalı bir viral hastalıktır. KDC’de bu, 1976’dan bu yana kayıtlara geçen 16’ncı Ebola salgını oldu. Ülkedeki en büyük salgın ise 2018-2020 yıllarında Kuzey Kivu ve Ituri illerinde yaşanmış ve 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Benzer Haberler
BM Açıklamasına Göre Filistinlilere Yönelik Hak İhlalleri
BM Açıklamasına Göre Filistinlilere Yönelik Hak İhlalleri
Aksa Şehitleri Hastanesi’nde Jeneratör Sorunu Gazze’nin Sağlık Hizmetlerini Tehdit Ediyor
Aksa Şehitleri Hastanesi’nde Jeneratör Sorunu Gazze’nin Sağlık Hizmetlerini Tehdit Ediyor
DSÖ Genel Direktörü ve Yardım Operasyonları Başkanı Açıklamaları
DSÖ Genel Direktörü ve Yardım Operasyonları Başkanı Açıklamaları
Birleşmiş Milletler: Gazze’deki Sivil Tehlikeye Atılıyor
Birleşmiş Milletler: Gazze’deki Sivil Tehlikeye Atılıyor
Zırhlı Araç Saldırıya Uğradı
Zırhlı Araç Saldırıya Uğradı
İran ve ABD Arasındaki Müzakereler
İran ve ABD Arasındaki Müzakereler
Manisa Sondakika , Güncel Kent Gündemi
Manisada Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları MANİSA HABER 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması