Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Odessa bölgesindeki Yujnıy Limanı’na yeniden yüksek hassasiyetli silahlarla saldırı düzenlediğini duyurdu. Saldırıda limanda bulunan Ukrayna ordusuna ait yakıt ve yağ depolama tankları hedef alındı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, operasyonun havadan gerçekleştirildiği ve stratejik öneme sahip tesislerin vurulduğu belirtildi. Bu saldırı, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik devam eden askeri faaliyetlerinin bir parçası olarak kayıtlara geçti.
Rusya Savunma Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamalarda, başkent Kiev’deki askeri sanayi tesislerinin yanı sıra Odessa ve Mıkolayiv (Nikolayev) bölgelerindeki limanlara da saldırılar düzenlendiğini bildirmişti. Bakanlık, gün içinde Yujnıy ve Odessa limanlarının vurulduğunu teyit etmişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]