DOLAR 32,5973 0.37%
EURO 34,7967 0.17%
ALTIN 2.497,710,55
BITCOIN 21008585,28%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rus Motorika Şirketi, Siber Kol Protezleri Üretmeye Başladı

Rus Motorika Şirketi, Siber Kol Protezleri Üretmeye Başladı

ABONE OL
Şubat 23, 2021 09:34
Rus Motorika Şirketi, Siber Kol Protezleri Üretmeye Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dönemde özellikle yükselmeye başlayan rehabilitasyon cihazları teknolojilerinde Rus şirketten büyük adım geldi. Üretimi ortalama 10 gün süren siber kol protezleri her yaştan insana göre hazırlanıyor.

1,5 – 2 yaşındaki çocuklardan yetişkinler için çok fonksiyonlu robotik protezlere kadar geniş yelpazede hizmet sunuluyor. Özellikle doğuştan kol protezine ihtiyaç duyan bireylerden, gazi ve iş kazası geçirmiş kişilere kadar birçok kişiye Rus hükumeti tarafından ücretsiz sağlanan protezler gerçekten hayat kurtarır cinsten.

Bireyler spor yapmaya başlayabiliyorlar

Yüzme ve spor salonunda ağır idman bile yapmaya yardımcı olan protezler sayesinde birçok kişi için “engeller kalkmış” durumda. Firmanın ilerleyen hedefleri içerisinde siber bacak protezleri gibi hedefleri de bulunuyor.

Üretim aşamasında 3D printerların da kullanıldığı protezlerde çocuklar için sevdikleri süper kahramanların karakter modelleri protezlere işlenebiliyor. Motorika, tüm parçaları Rusya’da üreterek ülkede iş istihdamına büyük katkıda bulunuyor.

Dünyada benzer ürünler çok az

motorika siber protez

Siber kol protezleri birçok firmanın inovasyon atılımı olarak üretmeye çalıştığı ancak hala hayata geçirmekte zorlandıkları projeler olarak yer alıyor. Ağırlıklı olarak test aşamasında olan birçok proje olmasıyla beraber daha çok biyonik kol protezleri yapılıyor.

Elektro biyonik protezler kas hareketleri ve elin açılıp kapanma fonksiyonlarını yerine getirirken, siber kol protezleri hemen her işlevi yerine getirebilir hale geliyor. Protezler uzuv kayıplarından sonra yaşanan psikolojik travmaların ve bireyin kendi işlerini yapmada zorlanmasını bir nebzede olsa azaltabilecek teknolojiler arasında yer alıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.