Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda DKİB tarafından yürütülen Turquality Tanıtım Projesi kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, Rizeli çay demleme ustaları Japonya’da çay demleme eğitimi vererek yarışmalar düzenleyecek. Bu etkinlikte Türk çayı demleme sanatının incelikleri Japonlara aktarılacak ve Türk çayının marka bilinirliğinin artması hedefleniyor.
DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çay Sektör Komitesi Başkanı Şaban Turgut, Türk çayının yurt dışı pazarlarda tanıtımını yapılmasını amaçlayan Turquality Tanıtım Projesi’ni başlattıklarını belirtti. Proje kapsamında çay demleme etkinlikleri, sosyal medya tanıtımları, basılı ve görsel materyaller ile Türk çayının marka bilinirliğinin artırılmasının planlandığını açıkladı.
Projenin ilk adımı olarak Japonya’da çay demleme ve tadım etkinliği düzenlenecek. Rize’deki çay ustaları Japonlara Türk çayının demlenmesi konusunda eğitim verecek, yarışmalar düzenlenecek. Uzun vadede Türk çayının tanıtımını sağlayacak Japon çay elçileri yetiştirilecek. Projenin ilerleyen aşamalarında Türk çayının ihracatının artması hedefleniyor.
Bu projeyle Türk çayının dünya çapında daha fazla tanınması ve sevilmesi amaçlanıyor. Rizeli çay ustaları, Türk çayının eşsiz tadını ve demleme sanatını Japonya’da en iyi şekilde temsil ederek kültürel köprüler kuracaklar.
Reklam & İşbirliği: [email protected]