DOLAR 32,6474 0.43%
EURO 34,8200 0.16%
ALTIN 2.495,300,45
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Özel okullar ‘ayıplı hizmet’ veriyor

Özel okullar ‘ayıplı hizmet’ veriyor

ABONE OL
Mart 22, 2021 07:15
Özel okullar ‘ayıplı hizmet’ veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir özel okuldan 2019-2020’de ödediği ücretin iadesini isteyen veli, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdu. Heyet özel okulların ‘ayıplı hizmet’ verdiklerine ve ücret iadesine karar verdi.

Özel okullar ‘ayıplı hizmet’ veriyor

Yaren ÇOLAK

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında eğitim geliyor. Ancak salgın döneminde özel okullar Millli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) birçok destek alırken veliler adeta gözardı ediliyor. Harcanmayan ısınma, elektrik bedellerini ödemek zorunda bırakılan veliler bu duruma tepkili. Geçtiğimiz günlerde Tüketici Hakem Heyeti de ücret iadesi talep eden velilerin lehine karar alarak uzaktan eğitimi ‘ayıplı hizmet’ olarak değerlendirdi. Konuya ilişkin BirGün’e konuşan Özel Okul Velileri Platformu Üyesi Nalan Aydın ve Ahmet M. de yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

ozel-okullar-ayipli-hizmet-veriyor-853461-1.İstanbul ERA kolejleri Edirnekapı Kampüsü’nde iki çocuğunun okuduğunu kaydeden Nalan Aydın yaşadığı mağduriyeti şöyle aktardı: “Pandemide bir yılı geride bıraktık. Bu süreçte eşim şirketini kapatmak durumunda kaldı. Ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz. Buna rağmen çocuklarımızın iyi bir eğitim alması birinci önceliğimiz. Ancak bu süreçte özel okullar bir kez daha gösterdi ki eğitimci değil esnaf.”

Hakkını aradığı için okul yönetimi tarafından mimlendiğini belirten Aydın, “Çeşitli mobbinglere maruz kalıyoruz. Duyumlarıma göre yeni kayıt döneminde bana liste fiyatı üzerinden ücret çıkaracaklarmış” ifadelerini kullandı.

“Hakkımız olanı istiyoruz” diyen Aydın sözlerini şöyle noktaladı: “Bu bir ayıplı hizmet. MEB bu konuyla ilgili çalışmalar yapmalı. Biz velilere yüzde10-20 civarında iskontolar uygulanmalı. Ayrıca yeni kayıt döneminde de iki ayrı fiyat çıkarılmalı yüz yüze eğitim ve online olmak üzere.”

YEMEDİĞİMİZ YEMEĞİN PARASINI ÖDEDİK

Çocuğunun Ümraniye Bahçeşehir Koleji’nde okuduğunu söyleyen Ahmet M. ise haklarını arayan velilere ve çocuklarına karşı okul idaresi tarafından uygulanan mobbingin altını çizdi. Örgün eğitim ücreti ödediklerini ancak uzaktan eğitim aldıklarını vurgulayan Ahmet M., “Örgün eğitim ve uzaktan eğitim arasında ciddi farklar var. Özel okullar çalışanlarını kısa çalışma ödeneğinden çalıştırıyor. Ancak bizler yemediğimiz paranın iadesini alamıyoruz. Servis ücreti iadesi alamıyoruz. Bu ücretlerin şeffaf ödenmesi gerekirdi. MEB burada herhangi bir kısıtlamalar getirmediği sürece veliler sorunlar yaşamaya devam edecek” dedi.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.