DOLAR 32,3805 0.16%
EURO 35,0045 -0.19%
ALTIN 2.323,330,20
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okul sağlığı yeniden yapılandırılmalı

Okul sağlığı yeniden yapılandırılmalı

ABONE OL
Şubat 16, 2021 08:15
Okul sağlığı yeniden yapılandırılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Okul sağlığı yeniden yapılandırılmalı

Berkay SAĞOL

Covid-19 salgını nedeniyle aralıklarla açılan okullar, geçen yıl mart ayından beri kapalı. Eğitim Sen Muğla Şubesi, Muğla Tabip Odası ve Öğrenci Veli Derneği (Veli-der) Muğla Şubesi, salgında eğitimin durumuyla ilgili bir rapor hazırladı. Hazırlanan raporda, salgında öğrencilerin sadece akademik değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden de etkilendiği vurgulandı.

Uzaktan eğitim sürecinde eşitsizliklerin daha da derinleştiği ve mağduriyetlerin daha fazla arttığı belirtilen raporda, “Yeni yaşam koşullarına uyum sağlamaya çalışan çocuklarda birçok davranış değişikliği gözlenmesi kaçınılmazdır. İçe kapanma, takıntılar, bakım verenden ayrılma güçlükleri, korkular, yalnız yatamama gibi çocukluk dönemine özgü davranış sorunları daha yaygın ve yoğun olarak gözlenebilir” denildi.

Birden fazla çocuğu olan velilerin çocuklarının eğitimlerini takipte ve uygulamada zorlandığı vurgulanan raporda, “Öğretmenler pandemi sürecini bir yandan kendi özel hayatlarını etkin sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek bir yandan da mesleklerini gerektiği şekilde yapmanın telaşı ve kaygısı ile geçirmektedir. Bu dönemde öğretmenlerin iş yükü artmış ve çalışma koşulları ağırlaşmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Raporda ayrıca öneriler şöyle sıralandı:

“Pandemi döneminin oluşturduğu gereksinimler göz önüne alınarak birinci basamak sağlık hizmetleri düzeyinde okul sağlığı hizmetleri yeniden yapılandırılmalı ve etkinleştirilmelidir. Okullarda psikososyal hizmetlerle ilgili ihtiyaçlara yönelik bir yapılanma ve örgütlenme modeli oluşturulmalıdır. Tüm eğitim emekçileri öncelikli olarak aşılanmalıdır.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.