DOLAR 32,5785 0.28%
EURO 34,7517 -0.08%
ALTIN 2.492,180,32
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öğretmene aşı nerede?

Öğretmene aşı nerede?

ABONE OL
Mart 22, 2021 07:15
Öğretmene aşı nerede?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2 Mart’ta başlayan yüz yüze eğitimde iki hafta geride kaldı, koronavirüs salgınına karşı aşılanabilen öğretmenlerin oranı yüzde 10’a ulaşmadı. 1,2 milyon öğretmen ile eğitim personelinden yalnızca 80 bini aşı olabildi.

Öğretmene aşı nerede?

Mustafa M. BİLDİRCİN

Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda 2 Mart’ta başlayan yüz yüze eğitim, plansızlık nedeniyle karmaşaya yol açtı. Türkiye genelinde aşıya erişimde yaşanan sorunlar eğitim alanına da yansıdı. Büyükşehirlerde görev yapan öğretmenlerin tamamına yakını henüz Covid-19 aşısı olamazken aşı olabilen öğretmen ve eğitim personeli sayısı 100 bini bulmadı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 8 Mart’ta yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 80 bin küsur öğretmenimiz aşılandı. Tedarik süreci hızlandığında aşı süreci de hızlanacak” dedi.

MEB’in Sağlık Bakanlığı’na aşı olacağını bildirdiği 1 milyon 259 bin kişiden bugüne kadar aşı olabilenlerin oranı yüzde 7’de kaldı. BirGün’e ulaşan çok sayıda öğretmen, yüz yüze eğitimde aktif rol almalarına karşın halen aşı sırası bile alamadığını ifade etti.

Bakan Selçuk’un, tüm öğretmenlerin aşılanacağını söylediğini anımsatan Eğitim Uzmanı Ali Taştan, “Ancak aradan geçen onca zamana karşın aşılanan öğretmen sayısı 80 bin dolayında kaldı” dedi. Yalnızca öğretmenlerin aşılanmasının da yetmeyeceğini kaydeden Taştan, kantin işletmecisinden servis şoförüne kadar tüm eğitim alanında çalışanların aşılanması gerektiğini vurguladı.

ÖĞRETMENLER ALDATILDI

Bazı okullarda 25-30 kişilik gruplarla ders yapılmak zorunda kalındığına dikkat çeken Taştan, şunları söyledi:

“Bu şartlarda öğretmenlerin ve öğrencilerin hastalanmaması mümkün değil. Son veriler de öğrenci ve öğretmenlerde pozitif vaka sayısının arttığı yönünde. Okullar hastanelerden sonra riski en yüksek alanlardır. Özellikle ilk ve ortaokul düzeyinde öğrenciler arasındaki etkileşimi azaltmak çok zordur. Bu nedenle bulaş riski çok yüksektir. Bu şartlarda öğretmenlerin okullarda çalışması mümkün değil. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk aşı konusunda bütün öğretmenleri aldatmıştır.”

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.