DOLAR 32,5703 0.23%
EURO 34,7983 0%
ALTIN 2.485,850,98
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Müdür çarşaflı dersi biliyormuş

Müdür çarşaflı dersi biliyormuş

ABONE OL
Mart 22, 2021 07:16
Müdür çarşaflı dersi biliyormuş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun’un çarşaflı imam eşiyle birlikte derse girdiği ortaya çıktı. SOL Parti Antalya İl Örgütü’nden yapılan açıklamada ise uygulamanın suç olduğu kaydedildi.

Müdür çarşaflı dersi biliyormuş

Mustafa KÖMÜŞ

Antalya Finike’de İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün derslere çarşafla giren imam eşinden haberinin olduğu ortaya çıktı. Müdür Cengiz Coşkun’un çarşaflı öğretmenle daha önce derslere girdiği öğrenildi. Coşkun derste öğrencilerle sohbet ederken imam eşi de kendisine yardımcı oldu.

Finike İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri daha önce BirGün’e yaptığı açıklamada çarşafla derse girildiğinden haberleri olmadığını açıklamıştı.

Öte yandan daha önce 2 gün okula giden ilkokul öğrencileri EBA Destek noktalarına 5 gün gitmeye başladı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Finike’den bir öğretmen, Yeşilköy, Dağbağ, Çamlıbel, Yazır köylerinde, EBA destek noktaları adı altında imamlar ve çarşaflı eşleri tarafından müfredat dışı ders verildiğini söyledi.

HAFTA İÇİ HER GÜN
Öğretmen, saat 12.40’ta okuldan çıkan öğrencilerin direkt olarak söz konusu okullara gittiğini belirterek, “Beş gün bu noktalarda eğitim alıyorlarmış. İmamlar ve imam eşleri derse giriyor. Okullar normalde kapalı ama bunlar EBA destek noktası altında açılmış okullar” dedi.

***

Hesabını soracağız

SOL Parti Antalya İl Örgütü konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada şunlar dendi: “Finike’de ortaya çıkan olay AKP-MHP koalisyonunun nasıl bir eğitim ve toplum anlayışını halka dayattığını göstermesi açısından güzel bir örnek. Hem Çamlıbel ve Yazır köylerinde çalışan imamlar, hem de Yeşilköy ve Dağbağ köylerinde çalışan imam eşleri çocuklara müfredat ve eğitim programlarında bulunmayan Arapça dersi vermektedirler. İmam eşleri yüzlerini de kapatan bir çarşafla derslere girmektedir. Finike Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerici, partizanca, ayırımcı uygulamaları yasalara, anayasaya ve çocuk hakları bildirgesine aykırıdır ve suçtur. Bunun hesabını soracağız ve sormaya da devam edeceğiz. Finike halkı gerici faşist güruhu SOL’layıp geçecektir.”

***

Ne olmuştu?

Finike’de 4 köy okulunun ikisinde köy imamları, ikisinde ise eşleri ders vermeye başlamıştı. Köy okullarından birinde eğitim veren imamın eşinin derslere çarşaflı şekilde girdiği ortaya çıkmıştı. BirGün’ün haberinin ardından Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, olaya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.