DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Moskova’dan baskı: Navalni üç yıl daha hapiste kalabilir

Moskova’dan baskı: Navalni üç yıl daha hapiste kalabilir

ABONE OL
Şubat 2, 2021 15:12
Moskova’dan baskı: Navalni üç yıl daha hapiste kalabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya’da protestolara neden olan muhalif lider Aleksey Navalni’nin daha uzun süre hapiste kalması için yeni girişim başlatıldı.

Moskova’dan baskı: Navalni üç yıl daha hapiste kalabilir

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Rusya’da tutuklu sağcı muhalif lider Aleksey Navalni destekçilerinin hafta sonu başkent Moskova başta olmak üzere birçok kentte düzenlediği protestolarda gözaltına alınanların sayısı 5 bin kişiyi buldu.

Kremlin, Batı’dan gelen tepkilere rağmen tutumundan geri adım atmıyor. Kentleri kolluk gücüyle abluka altına alan ve protestolara izin vermeyen Kremlin, aynı zamanda Navalni’yi daha uzun süre hapiste tutmayı planlıyor.

Zehirlendikten sonra Almanya’nın başkenti Berlin’de tedavi gördüğü için “Şartlı tahliye kurallarını ihlal etmek” suçlamasıyla 30 gün hapis cezasına çarptırılan Navalni’nin en az üç yıl daha hapiste kalması için savcılık harekete geçti. Rusya’nın Başsavcılık Ofisi, Navalni’nin 2014’te “Zimmetine para geçirmek” ile suçlu bulunduğu davadaki hapis cezasının ertelenmesi kararının bozulması için girişimlere başlandığını duyurdu. Navalni’nin cezasının ertelenmesine ilişkin kararın bozulması talebi bugün Moskova’daki Simonovskiy mahkemesindeki duruşmada ele alınacak. Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya’ya da eylemlere katıldığı için para cezası kesilmesi tepki çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.