Mısırlılar, antik dünyanın en yetenekli astronomları arasında yer alıyordu. 365 günlük takvimi ve 24 saatlik gün anlayışını geliştiren uygarlık, gökyüzünün haritasını çıkardı, kendi takımyıldızlarını ve burçlarını oluşturdu.
Mısır Turizm ve Antikalar Bakanlığı’na bağlı arkeologlar, yeni keşfedilen gözlemevinde kadim Mısırlıların astronomiyle ilgili eserler buldu. Gözlemevinde, güneşin doğuş yönüne bakan girişten içeride güneş saati ve güneşin hareketini izlemek için kullanılan taş bloklar bulundu.
Buto’daki gözlemevi, Mısırlılar için astronomi ve ritüellerin nasıl iç içe geçtiğini gözler önüne seriyor. Mısırlılar, astronomiyi takvim oluşturmak, dini ve siyasi ritüelleri belirlemek, Nil’in taşkınlarını izlemek ve tarım faaliyetlerini düzenlemek için kullanıyordu. Gözlemevinde bulunan dini figürler ve arkeolojik buluntular, bu merkezin sadece gök bilimiyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda dini ritüellerle de iç içe olduğunu gösteriyor.
Modern dünyada kullandığımız takvim sisteminin, Mısırlı astronomların yaptığı çalışmalara dayandığı biliniyor. Mısırlıların antik gözlemevlerinde yaptıkları astronomik gözlemler, günümüzdeki takvim sistemlerinin temelini oluşturuyor.
Antik Mısır’ın gözlemevleri, sadece bilimsel keşiflerin değil, aynı zamanda tarihin ve kültürün önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu keşifler, geçmişin ışığında bugüne ve geleceğe bakmamızı sağlıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.