DOLAR 32,5334 0.23%
EURO 34,7738 0.07%
ALTIN 2.490,141,14
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Savunma Bakanı Akar, Romanya’daki Türk şehitliğini ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Akar, Romanya’daki Türk şehitliğini ziyaret etti

ABONE OL
Mart 9, 2021 16:59
Milli Savunma Bakanı Akar, Romanya’daki Türk şehitliğini ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Romanya’da Türkiye’nin Bükreş Büyükelçiliği’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Savunma Bakanlığı’na geçmiş burada Romanya Savunma Bakanı Nicolae Ionel Ciuca ile bir araya gelmişti. Akar, resmi ziyaretlerinin ardından Birinci Dünya Savaşı’nda Romanya’da şehit düşen askerlerden 935’inin Bükreş Türk Şehitliği’ni ziyaret ederek mezarlara karanfil bıraktı. Romanya Savunma Bakanı Nicolae Ionel Ciuca’nın da eşlik ettiği ziyarette, askeri bando tarafından iki ülke ulusal marşları çalındı. Saygı duruşunun ardından önce Bakan Akar ardından Bakan Ciuca anıta çelenk koydu. Bakan Akar, şehitlik defterini imzaladı.

Akar, Türk askerlerle bir araya geldi

Bakan Akar ayrıca, şehitlik ziyareti öncesinde NATO Güneydoğu Avrupa Çokuluslu Tümeni’ni ziyaret etti. Bakan Ciuca’nın da katıldığı ziyarette brifing alan Akar, burada görevli Türk askerler ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında Çok Uluslu Güneydoğu Kolordusu Komutanı Tümgeneral Tomita Catalin Tomescu’nun Türkiye’de görev yaptığı 3 yılı unutmadığını belirterek, Türkçe kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Akar ve eşi resmi tören ile uğurlandı

Akar, resmi ziyaretini tamamlamasının ardından Türkiye’ye doğru harekete geçti. Bakan Akar ve eşi Şule Akar’ı havalimanından Türkiye’ye Bakan Ciuca ve eşi tören ile uğurladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.