DOLAR 32,4156 0.19%
EURO 35,7329 0.62%
ALTIN 2.323,330,20
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Metal yiyen bakteri bulundu!

Metal yiyen bakteri bulundu!

ABONE OL
Aralık 22, 2020 12:50
Metal yiyen bakteri bulundu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CNN international’ın haberine göre Bakteri, California Teknoloji Enstitüsü’nde (Caltech) tebeşire benzer bir manganez türüyle yapılan başka bir deney sırasında bulundu.

Dr. Jared Leadbetter, deneyden sonra manganez bulaşmış bir kavanoza, çözülmesi için ofisindeki lavabosunda su doldurdu. Dr. Leadbetter, birkaç ay sonra kampüse döndüğünde, kavanozun koyu bir maddeyle kaplandığını gördü.

Dr. Leadbetter, basın açıklamasında “Kendi kendime ‘Bu da ne?’ dedim. Bunun uzun zamandır aranan mikroplardan kaynaklamış olabileceğini düşündüm. Bunu anlamak için sistematik testler yaptık” dedi.

ENERJİ KAYNAĞI OLARAK METALİ KULLANAN İLK BAKTERİ

Araştırmacılar daha sonra bu siyah maddenin oksitlenmiş manganez olduğunu ve bunun büyük olasılıkla çeşme suyunda bulunan bakteriden kaynaklandığını keşfetti.

Dr. Leadbetter “Yer altı sularında bu canlıların akrabalarının olduğuna dair bulgular mevcut” dedi ve yaşadıkları Pasadena kentinin sularının bir kısmının yerel kaynaklardan geldiğini söyledi.

Araştırmanın sonuçları Salı günü Nature Journal adlı bilim dergisinde yayımlandı. Uzmanlar, bunun enerji kaynağı olarak manganezi kullanan ilk bakteri olduğuna dikkat çekiyor. 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.