DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Menopoz Döneminde Sağlıklı Yaşam İpuçları

Menopoz Döneminde Sağlıklı Yaşam İpuçları

ABONE OL
Mart 12, 2024 17:11
Menopoz Döneminde Sağlıklı Yaşam İpuçları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vücudunuza Değer Verin

Dr. Monica Christmas, beslenmenize banka hesabınıza davrandığınız gibi davranmanız gerektiğine inanıyor. Antiinflamatuar gıdalarla dolu bitki odaklı bir beslenmeye bağlı kalmak ve işlenmiş gıdalardan kaçınmak, kendinize verebileceğiniz en iyi hediyedir.

Fiziksel Aktiviteyi Bir Yaşam Biçimi Haline Getirin

Christmas, egzersizin sağlıklı kilo korumanın ve kas kaybıyla mücadele etmenin anahtarı olduğunu belirtiyor. Haftada 150 dakika orta yoğunlukta fiziksel aktivite ve kas güçlendirme egzersizleri yapmanın önemini vurguluyor.

Alkolü Sınırlayın

Christmas, alkol tüketiminin ekstra kalorilerin yanı sıra uyku düzenini bozabileceğini, depresyonu şiddetlendirebileceğini ve çekingenliği azaltabileceğini söylüyor. Ayrıca alkol alımının yeme alışkanlıklarını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

Uykuya Öncelik Verin

Christmas, yeterince uyumamanın kilo alımıyla ilişkili olduğunu belirtiyor. Yeterli uyku alamayan bireylerin genellikle daha fazla atıştırmaya yönelebileceğini ve yüksek kalorili yiyeceklerle kendilerini şımartabileceğini ifade ediyor.

Özbakım ve Özsevgiyi Hayatınıza Sokun

Christmas, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra kişisel bakım ve mutluluğa zaman ayırmanın önemli olduğunu vurguluyor. Menopoza geçiş sürecinde neşe ve huzur getiren aktivitelere zaman ayırmanın genel refah için faydalı olduğunu söylüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.