DOLAR 32,3791 0.17%
EURO 35,0391 -0.17%
ALTIN 2.324,760,24
BITCOIN 2255658-1,20%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Macron: Ben karikatürleri değil, fikir özgürlüğünü savunuyorum

Macron: Ben karikatürleri değil, fikir özgürlüğünü savunuyorum

ABONE OL
Kasım 2, 2020 12:55
Macron: Ben karikatürleri değil, fikir özgürlüğünü savunuyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Müslümanların, Muhammet Peygamber karikatürlerinin yayımlanmasından duydukları rahatsızlığı anladığını söyledi. Macron, Müslümanlarla değil “radikal islamla” savaştıklarını ifade etti.

Macron: Ben karikatürleri değil, fikir özgürlüğünü savunuyorum

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, karikatürlere ilişkin yaptığı açıklamanın, İslam dünyasında neden olan tepkinin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını söyledi. Al Jazeera kanalına konuşan Macron, “Bu karikatürlerin uyandırdığı duyguları anlayabiliyorum ve bunlara saygı duyuyorum. Ancak benim rolümü anlamanızı istiyorum. Benim görevim şu an yaptığım gibi ortamı yumuşatmak ama aynı zamanda ifade özgürlüğünü savunmak” açıklamasını yaptı.

On m’a fait dire : « Je soutiens les caricatures humiliant le prophète ». Moi, je suis favorable à ce qu’on puisse écrire, penser, dessiner librement dans mon pays. C’est un droit, ce sont nos libertés. Je comprends que ça puisse choquer, je respecte cela, mais il faut en parler. pic.twitter.com/5yikVMPTFw

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) October 31, 2020

Ülkesinin herhangi bir dinle sorunu olmadığını, Fransa’da yaşayan Müslümanların dinlerini özgür şekilde yaşadığını savunan Macron, tepkilerin yalanlar ve sözlerimin çarpıtılması sonucu geldiğini düşündüğünü söyledi.

‘MÜSLÜMANLAR ŞİDDETİN İLK KURBANI OLUYOR’

“İnsanlar benim bu karikatürleri desteklediğimi düşündü. Karikatürler bir hükümet projesi değil, hükümete bağlı olmayan özgür ve bağımsız gazetelerden çıktı” diyen Macron, dünyada İslam’ı çarpıtan insanlar var ve savunduğunu iddia ettikleri bu din adına insan öldürüyorlar, katlediyorlar ifadesini kullandı.

İslam adına bazı aşırılıkçı hareketlerin ve kişilerin uyguladığı şiddetin İslam için bir problem olduğunu söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı, “Müslümanlar bu şiddetin ilk kurbanları oluyor. Terör kurbanlarının yüzde 80’inden fazlası Müslüman ve bu hepimiz için bir sorun” dedi.

TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI YALAN SÖYLEMEMELİ’

Türkiye’yi NATO içinde ‘kavgacı’ bir tutum benimsemekle suçlayan Macron, “Türkiye cumhurbaşkanı Fransa’ya, Avrupa Birliği’ne ve değerlerimize saygı göstermeli, yalan söylememeli ve hakaret etmemeli” vurgusu yaptı.

Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesini NATO müttefikleri için sürpriz bir saldırı olarak nitelendiren Macron, Ankara’nın Doğu Akdeniz’de ‘son derece saldırgan’ bir tutum sergilerken Libya’daki silah ambargosuna saygı göstermediğini ifade etti.

Macron, Fransa’nın, Ege Denizi açıklarında meydana gelen depremin ardından Türkiye’ye yardım göndermeye hazır olduklarını da söyledi.

AA-Al Jazeera

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.