DOLAR 32,5452 0%
EURO 35,0020 0.46%
ALTIN 2.434,080,46
BITCOIN 2082821-4,06%
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Leyla’nın katil zanlısı amca tahliye oldu

Leyla’nın katil zanlısı amca tahliye oldu

ABONE OL
Aralık 22, 2020 12:24
Leyla’nın katil zanlısı amca tahliye oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da yaşayan Şükran ve Nihat Aydemir çiftinin 7 çocuğundan 6’ncısı olan 4 yaşındaki Leyla, ailesiyle bayram ziyareti için geldiği dedesinin yaşadığı Bezirhane köyünde 15 Haziran 2018 tarihinde kayboldu.

Bulunması için tüm Türkiye’nin seferber olduğu aramalar sonucunda küçük Leyla’nın 18 gün sonra cesedi bulundu. Köye 3 kilometre uzaklıktaki Kurudere mevkisinde cansız bedeni bulunan Leyla’nın ölümünün ardından, başlatılan soruşturma kapsamında 2’si Leyla’nın öz amcası olmak üzere 7 sanık hakkında dava açıldı.

AMCA CEZA ALDI, 6 SANIK BERAAT ETTİ

Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 2 Ekim günü görülen karar duruşmasında amca Yusuf Aydemir, ‘çocuğa karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘çocuğa karşı cebir ve hile ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Amca Musa Aydemir, baba Nihat Aydemir’in kuzeni Mehmet Ali Aydemir, köylüleri Besim Dursun, eşi Hatun Dursun, Yıldırım Artam ve eşi Ayşe Artam ise beraat etti. Yusuf Aydemir’in hükümle birlikte tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.

AMCA BERAAT ETTİ

Ağrı 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı bir üst mahkeme olan Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’nde bugün görüldü. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi istinaf kararında ceza verilen amca Yusuf Aydemir’in atılı suçlardan ayrı ayrı beraatine karar verdi. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararlarını da bozdu. Karardan sonra Elazığ Cezaevi’nde tutuklu bulunan amca Yusuf Aydemir’in tahliye işlemleri başladı.

Verilen hükümde şu ifadelere yer verildi: “Sanık Yusuf Aydemir’in aşamalardaki inkara yönelik ve aksi ispat edilemeyen savunmaları, mağdur, katılan ve tanık beyanları, olay nedeniyle düzenlenen tutanak içerikleri, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından düzenlenen raporlar ve tüm dosya kapsamına göre, sanık Yusuf Aydemir’in üzerine atılı suçları işlediğine dair mahkûmiyetine yeterli, her türlü şüpheden uzak, kesin delil elde edilemediğinden atılı suçlardan ayrı ayrı beraatine ve karar kesinleştiğinde dava konusu olay kapsamında gerçek fail veya faillerin tespiti hususunda gereğinin takdir ve ifası amacıyla Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığına bildirimde bulunulmasına karar verilmesi gerekirken, atılı suçlardan yazılı şekilde mahkûmiyetine karar verilmesi.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.