DOLAR 32,3769 0.17%
EURO 35,0408 -0.19%
ALTIN 2.324,470,23
BITCOIN 2264305-0,79%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kira Ödemelerine Koronavirüs Düzenlemesi

Kira Ödemelerine Koronavirüs Düzenlemesi

ABONE OL
Nisan 26, 2021 10:07
Kira Ödemelerine Koronavirüs Düzenlemesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgını birçok sıkıntıyı da ardından getirdi. Salgının seyrinin önemli bir noktaya ulaştığı bu günlerde vaka sayısının en aza indirilmesi amaçlanırken, bu kapsamda alınan tedbirler sebebiyle binlerce iş yerinin faaliyetleri geçici bir süre ile durduruldu.

Hükümet ise yaşanan mağduriyet üzerine eyleme geçti. Buna göre; Yargı Reformu Paketi kapsamında Borçlar Kanunu’nda bazı düzenlemelere gidiliyor. Salgın sebebiyle yaşanan sorunlar üzerine iş yeri kira sözleşmeleri konusunda değişiklik yapılacak. Salgın şartlarında gerçekleşecek kira ödemeleri düzenlenecek.

MUAFİYET DÜZENLEMESİ

Bu çalışma ile idarenin kararıyla zorunlu olarak faaliyetleri durdurulan iş yerlerinin kiralarının, kapalı kaldıkları süre boyunca ödememesi amaçlanıyor. Kiranın tamamından değil, bir bölümünden vazgeçilmesine yönelik öneriler de yer alıyor. 

Bugünkü Borçlar Kanunu’na göre bu gibi tarz durumlar, mahkeme yoluyla veya anlaşmayla sonuca bağlanıyor. Yeni düzenleme ile İl Hıfzıssıhha Kurulları aracılığıyla salgın sebebiyle AVM, restoran, kafe, spor salonları gibi yerlerin kapatılması kararını alırsa eğer, başka bir işleme gerek kalmadan, kapatıldıkları süre kadar kiradan muaf tutulacaklar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.