DOLAR 32,5672 0.42%
EURO 35,4371 0.23%
ALTIN 2.327,000,35
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karadeniz alarm veriyor: Sınavlar ertelensin

Karadeniz alarm veriyor: Sınavlar ertelensin

ABONE OL
Şubat 23, 2021 08:28
Karadeniz alarm veriyor: Sınavlar ertelensin
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karadeniz alarm veriyor: Sınavlar ertelensin

HABER MERKEZİ

Eğitim Sen Karadeniz şubeleri, koronavirüste ‘yüksek riskli’ iller grubunda yer aldıklarını belirterek eğitimde acilen alınması gereken önlemleri sıraladı. Eğitim Sen Amasya, Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Tokat, Trabzon Şubeleri; Karadeniz illerinin koronavirüste ‘çok yüksek riskli’ grupta yer aldığını hatırlattı.

Çevrimiçi basın toplantısında konuşan Samsun Eğitim Sen Şube Başkanı Arzu Kuşçu, şu ifadelere yer verdi: “Salgın yayılımı nedeniyle yaylalara çıkış, cenazelere katılım yasaklanmasına rağmen kapalı salonlarda siyasi parti kongrelerinin gerçekleştirilmesi ve yüz yüze eğitim ve sınav kararları alınması bizim için kabul edilemez bir durumdur.”

Açıklamada 8 kentte alınması gereken önlemler şöyle sıralandı:

■ 1 Mart’ ta başlayacağı açıklanan yüz yüze eğitim kararları ve sınavlar ertelenmelidir.

■ Özel eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verilmelidir.

■ Okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verilmelidir.

■ Gerekli koşullar sağlanıncaya köy okullarında ve şu an devam etmekte olan kurslarda yüz yüze eğitime ara verilmelidir.

***

Hazırlıklar tamammış!

Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise yüz yüze eğitime ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Sınavların yüz yüze gerçekleştirilmesi için tüm hazırlıkların tam olduğunu iddia eden Selçuk, “1 Mart‘ta ilkokul 1, 2, 3 ve dördüncü sınıf öğrencilerimizle 8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz de yüz yüze eğitimlerine başlıyor. Öğrencilerimizin yüzde 40’ı sınavlarını tamamladı zaten. Sınavlarınızda yapılacak bir erteleme yakın zamanda çalışma yükünüzü daha da artıracaktır” ifadelerini kullandı.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.