Kağızman’da 1125 metrekare alana sahip ve 1898 rakımda bulunan Deniz Gölü, kuzeyden gelen dereler, dip kaynakları ve yağmur sularıyla besleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Türkiye’nin İç Sularını Balıklandırma Projesi” kapsamında göle 30 bin yavru sazan balığı bırakıldı.
Yaz aylarında göçmen kuşlara ev sahipliği yapan Deniz Gölü, doğa tutkunlarını ağırlıyor. Ancak kış mevsiminde dondurucu soğuklarla kaplanan göl, yöre halkı tarafından turizme kazandırılmasının önemine işaret ediyor.
Çengilli köyü sakinleri, gölde Eskimo usulü balık avcılığı yaparken, turizme açılmasını ve yerli yabancı turistleri ağırlamayı hedefliyor. Köye ulaşım sağlayan asfalt yolun ardından toprak yoldan göle ulaşan ziyaretçiler, kış aylarında buz tutan gölde etkinlikler düzenlenebileceğini belirtiyor.
Köy sakinlerinden Dindar Bakan, buz tutan Deniz Gölü’nün kış aylarında turizme kazandırılması gerektiğini vurgulayarak, yaz aylarında gölün ziyaretçi akınına uğradığını ifade ediyor. Turan Demir ise gölün yıl boyunca farklı aktivitelere ev sahipliği yapabileceğini belirterek turizm potansiyeline dikkat çekiyor.
Hamdullah Polat da köylerinin tarihi dokusuyla öne çıktığını ifade ederek, yaz aylarında yüzme etkinliklerinin, kış aylarında ise buz tutan gölde farklı etkinliklerin düzenlenebileceğini belirtiyor ve herkesi Deniz Gölü’nü ziyaret etmeye davet ediyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.