DOLAR 32,3417 0.18%
EURO 35,1211 -0.19%
ALTIN 2.239,57-0,16
BITCOIN 2041000-7,00%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Joe Biden korona aşısı oldu

Joe Biden korona aşısı oldu

ABONE OL
Aralık 22, 2020 12:16
Joe Biden korona aşısı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyaz Saray’a dönmek için gün sayan ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden’a Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı yapıldı. Canlı yayında gerçekleştirilen aşı, Delaware eyaletine bağlı Newark’taki ChristianaCare Hastanesi’nde pratisyen hemşire Tabe Masa tarafından uygulandı.

Hemşire Masa’nın Biden’a aşıyı vurmadan önce 3’e kadar saymasını isteyip istemediğini sorması üzerine Biden, “Hayır, ne zaman hazır olursan devam et” dedi. 

“BİLİM İNSANLARINA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ” 

Biden, aşının ardından yaptığı konuşmada, “Söylemek istediğim şey, bu insanlara çok şey borçlu olduğumuz. Bilim adamları ve bunu bir araya getiren insanlar, ön saflarda çalışanlar, klinik çalışmayı yapanlar, bu inanılmaz. Keşke hepinizin ne kadar meşgul ve inanılmaz olduğunuzu görmek için tüm hastaneleri dolaşacak vaktimiz olsaydı” dedi.  

“AŞI OLMANIN GÜVENLİ OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYORUM” 

Biden, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Amerikan halkını aşıların güvenli olduğuna ikna etmek için aşıyı canlı yayında olacağını belirterek, “Çizginin önüne geçmek istemiyorum, ancak Amerikan halkına aşı olmanın güvenli olduğunu gösterdiğimizden emin olmak istiyorum” ifadelerini kullanmıştı. 

EŞİNE DE AŞI YAPILDI 

Biden’ın eşi Jill Biden da destek amaçlı Biden’ın yanında yer alırken, Jill Biden’a erken saatlerde aşının yapıldığı öğrenildi.  

Biden’ın geçiş ekibinin Sözcüsü Jen Psaki, seçişmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve kocası Doug Emhoff’un ise gelecek hafta aşı olacağını belirtti.  

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve eşi Karen Pence’de 18 Aralık’ta Beyaz Saray’da canlı yayında Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı yapılmıştı.                                           

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.