DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20695210,84%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Japonya’da Merkez Bankası BoJ’un Negatif Faiz Politikasında Değişim İhtimali
  • Manisada Haber
  • Ekonomi
  • Japonya’da Merkez Bankası BoJ’un Negatif Faiz Politikasında Değişim İhtimali

Japonya’da Merkez Bankası BoJ’un Negatif Faiz Politikasında Değişim İhtimali

ABONE OL
Mart 18, 2024 21:07
Japonya’da Merkez Bankası BoJ’un Negatif Faiz Politikasında Değişim İhtimali
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Japonya Merkez Bankası BoJ’un Durumu

Japonya’nın merkez bankası BoJ, diğer merkez bankalarının aksine faiz oranlarını negatif bölgede tutarak ekonomiyi desteklemeye çalışıyor. Ancak son dönemde ülkede güçlü ücret artışları beklentileri, BoJ’un negatif faiz politikasından vazgeçebileceği spekülasyonlarına yol açtı.

Beşte Bir Yüzyıldan Uzun Bir Süredir İlk Faiz Artırımı

BoJ, Şubat 2007’den bu yana ilk defa faiz artırımı yapabilir ve negatif faiz oranlarından çıkabilir. Ülke ekonomisindeki enflasyon zorlukları ve fiyat istikrarını sağlama isteği, bankanın politika değişikliği yapabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Bu durum, BoJ’un 18-19 Mart tarihlerinde yapacağı para politikası toplantısında netlik kazanacak.

Ücret Artışları ve Politika Değişimi Beklentileri

Sendikalar ve işverenler arasındaki ücret görüşmelerindeki güçlü artış sinyalleri, BoJ’un negatif faiz politikasından çıkabileceği beklentilerini artırıyor. BoJ’un politika değişikliği yapması beklenirken, bazı analistlerin nisan ayına kadar bekleyebileceği ihtimali de üzerinde duruluyor.

BoJ’un negatif faiz oranlarından vazgeçmesi, sadece Japonya ekonomisini değil, aynı zamanda küresel para akışını da etkileyebilir. Ücret artışlarının, enflasyonu sürdürülebilir hale getireceği ve ekonominin dengelenmesine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.