DOLAR 32,5184 0.1%
EURO 34,8886 -0.25%
ALTIN 2.451,370,63
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Japonya Başbakanı’ndan Türkiye’ye taziye mesajı

Japonya Başbakanı’ndan Türkiye’ye taziye mesajı

ABONE OL
Kasım 2, 2020 11:48
Japonya Başbakanı’ndan Türkiye’ye taziye mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk halkına başsağlığı dileklerini ileten Suga, ülkesinin her zaman Türkiye’nin yanında olduğunu söyledi.

30 Ekim’de Ege Denizi’nde meydana gelen ve İzmir başta olmak üzere çevre illerde etki gösteren 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Japonya Başbakanı Yoshihide Suga’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdiği bildirildi. Depremin yol açtığı can kayıpları ve yıkımdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Suga, Japonya hükümeti ve halkı adına Türkiye’ye başsağlığı dileklerini iletti.

Yaralıların bir an önce sağlığına kavuşması ve depremden etkilenen bölgelerin en kısa sürede yaralarını sarmasını temenni ettiklerini kaydeden Suga, her ikisi de deprem bölgesinde yer alan Japonya ve Türkiye’nin geçmişte yaşanan afetlerde birbirlerine yardımda bulunduğunu hatırlattı. Suga, Japonya’nın mevcut zorlukların üstesinden gelmeye çalışan Türkiye’nin her zaman yanında olduğunu da dile getirdi.

79 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğünde deprem en az 79 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuş, 962 kişinin ise yaralandığı bildirilmişti. Depremin ardından birçok ülke taziye mesajı göndererek Türkiye ile dayanışma vurgusu yapmıştı.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.