DOLAR 32,3792 0.15%
EURO 35,0672 -0.22%
ALTIN 2.324,100,21
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir Çene Cerrahisi

İzmir Çene Cerrahisi

ABONE OL
Nisan 28, 2022 09:00
İzmir Çene Cerrahisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İzmir çene cerrahisi; çene kemiği, çene eklemleri ve ağız içerisinde yer alan yumuşak doku olarak ifade edilen yanak, dil, tükürük bezleri, dudak gibi dokuların hastalıklarını teşhis ve tedavi eden cerrahi birimidir. Bireye nasıl bir işlem uygulanacağı; yaşına, yaşadığı problemin türüne ve şiddetine göre cerrah tarafından planlanır.

İşlem sırasında ağrı ve acı hissinin olmaması adına sedasyon anestezi tekniği veya genel anestezi uygulanmakta olup tedaviler ameliyathane koşulları altında sterilizasyona dikkat edilerek gerçekleştirilmektedir.

Bu birimde çalışan diş hekimleri ilk olarak diş fakültesinden mezun olur, daha sonra Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Cerrahisi Anabilim Dalı alanına uzmanlık yaparak bu alanda göreve başlamaktadırlar.

İzmir Çene Cerrahisi ile Tedavi Edilen Hastalıklar

Çene cerrahisi İzmir uygulamaları yalnızca çene dokusu ile sınırlı değildir. Ağız, çene, ağız ve çevresindeki yüz bölgesi, dişler, çene eklemleri, çenedeki bağ dokular gibi pek çok farklı alanda görülen sağlık problemlerinde de çene cerrahisi uzmanları görev almaktadır. Çene cerrahisi ile gerçekleştirilen işlemlerden bazıları;

  • Dental implant uygulaması için bireyin çene dokularında yeterince implantı destekleyecek doku yoksa kemik greft, sinüs yükseltme operasyonları yapılabilir.
  • Ağız içinde yer alan yumuşak dokularda veya kemik dokularda meydana gelen tümör, kist gibi oluşumların cerrahi olarak çıkarılması gerekebilir.
  • Gömülü veya sürmüş dişlerin standart diş çekimi ile alınamayan bir durum gelişmesi halinde cerrahi olarak tedavi planlanır. Örnek olarak dişin çok yakınından büyük bir sinir doku geçiyorsa risk faktörleri değerlendirilerek ameliyathane koşullarında gömülü diş çekimi yapılabilir.
  • Protez yapılacak olan bireylerde gerekli görülürse önce ağız içerisindeki yumuşak ve sert dokuların cerrahi olarak düzenlenmesi sağlanır.
  • Antibiyotik ile giderilemeyecek daha ileri boyuttaki çene, diş ve yüz bölgesi enfeksiyonlarında tedavi cerrahi biçimde yapılır.
  • Temporomandibular eklem hastalıkları, kırıkları, bazı diş kırıkları, çene kırığı, eklemlerde veya yumuşak dokularda meydana gelmiş olan problemler çene cerrahisi ile giderilir.
  • Diş hekimi koltuğunda işlem yaptırmayı reddeden ve genel anestezi ile operasyon geçirmek isteyen bireyler için standart prosedürler genel anestezi veya sedasyon anestezi tekniği altında çene cerrahisi uzmanı tarafından operasyon ile gerçekleştirilebilir.

Detaylı bilgi almak için https://dentagora.com.tr/cerrahi/ linkini kullanabilir, iletişim sayfasından iletişime geçebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.