DOLAR 32,3401 0.18%
EURO 35,2099 0.03%
ALTIN 2.246,790,16
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsmail Tarman velileri: Kararları uygulayın

İsmail Tarman velileri: Kararları uygulayın

ABONE OL
Mart 30, 2021 13:02
İsmail Tarman velileri: Kararları uygulayın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İmam hatip ortaokuluna dönüştürme işlemi mahkemece iptal edilmesine rağmen kararın hâlâ uygulanmadığı İsmail Tarman Ortaokulu’nun velileri dün de eylemdeydi. Mahalleli ve veliler, “Mahkeme kararları uygulansın. Uygulamayan ve uygulatmayan tüm kamu görevlileri zincirleme olarak suç işliyor” dedi.

İsmail Tarman velileri: Kararları uygulayın

Meral DANYILDIZ

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatip ortaokuluna dönüştürme işlemi mahkemece iptal edilmesine rağmen karar hâlâ uygulanmıyor. Kararın uygulanmamasına karşı veliler dün de okulun önünde tepki gösterdi. Bin 758 gündür eylemlerini sürdüren veliler ve Konaklar Mahallesi sakinleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Okullarını geri istediklerini belirten Konaklı halkı, mahkeme kararlarının uygulanması talebini yineledi.

OKULLARIN KAPATILMASIN

Velilerin sırayla okuduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Hâlâ İsmail Tarman Ortaokulu eğitim vermeye başlamadı, kayıt almıyor. İsmail Tarman Ortaokulu tabelası kaldırıldı, İsmail Tarman İmam Hatip Ortaokulu tabelası kaldı. Mahkeme kararı uygulanmış ise İsmail Tarman Ortaokulu nerede? İsmail Tarman Ortaokulu’nun tabelasını indirenler kimlerdir, kapatılmasına ilişkin idari karar hangisidir, idari işlemde kimin imzası vardır? Bakanlık onayı varsa ve mahkemeye sunulmamışsa, belge saklandığı için suç işlenmiştir. Gizli saklı yapılan bütün işlemler mahkemelerce iptal edildi. Usulsüz oldukları, kamu yararı bulunmadığı tespit edildi. Mahallelerdeki okulların imam hatiplere dönüştürülerek, sınıfları 10-12 kişi ile eğitim yaparken, boş sınıflar kalırken, çocuklarımızı uzaktaki düz okullara, kalabalık sınıflara göndermek istemiyoruz. Mahallelerdeki okulların kapatılmasını istemiyoruz.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Beşiktaş’taki İsmail Tarman Ortaokulu velileri, çözülmemiş sorunların, giderilmemiş usulsüzlüklerin daha da büyüdüğünü dile getirdi.

Açıklama şöyle devam etti: “İdare, pandeminin yüz yüze eğitim yapılmasını engellemesini, eğitimdeki ihtiyaçların ve sorunların görülmediğini, takip edilmediğini düşünerek sorunların olmadığı algısını yaratamaz, başını kuma gömemez. Çözülmemiş sorunlar, giderilmemiş usulsüzlükler daha da büyümüş hale gelmiştir. Mahkeme kararları uygulansın; uygulamayan ve uygulatmayan tüm kamu görevlileri zincirleme olarak suç işliyorlar. Tüm bu görevliler hakkında suç duyurusunda bulunduk. Soruşturma devam ediyor. İstanbul Valiliği ve Beşiktaş Kaymakamlığı dâhil kararın uygulanmamasında sorumluluğu bulunanlar görevden alınsın. Yöneticiler, çocuklarının eğitimi için mücadele eden veli ve mahallelilerin yorulmasını, mücadeleyi terk etmesini beklemesin. Haklarını kanuna uygun şekilde arayan veli ve mahalleliler, çocuklarının eğitimi için mücadelelerinden vazgeçemezler. Bunu böyle bilsinler”

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.