DOLAR 32,4134 0.17%
EURO 35,0097 -0.26%
ALTIN 2.328,830,40
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İran’dan Biden’a: Trump gitti, barışabiliriz

İran’dan Biden’a: Trump gitti, barışabiliriz

ABONE OL
Şubat 2, 2021 15:12
İran’dan Biden’a: Trump gitti, barışabiliriz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran'dan Biden'a: Trump gitti, barışabiliriz

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, ABD’nin Tahran’a yönelik yaptırımlarının Joe Biden başkanlığındaki yeni yönetim tarafından kaldırılmasını beklediklerini söyledi.

Başkent Tahran’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hatibzade, “ABD’nin harekete geçmesini yani yaptırımları etkili bir şekilde kaldırmasını bekliyoruz. Yaptırımların kaldırılması, Trump’ın uygulamalarına etkili bir şekilde son verilmesi demektir. Yaptırımların kaldırılmasının etkilerini görmemiz gerekiyor ve kağıt üzerinde atılan bir imza yeterli değil” dedi.

İran’ın, ABD ile nükleer anlaşma için ABD ile yeniden müzakere masasına oturmayacaklarını belirten Hatibzade, Washington yönetiminin ön koşul olmadan anlaşmaya dönmesi ve yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hatibzade, yaptırımlar nedeniyle İran’ın ülke dışında bloke edilen varlıklarını kullanabilmesi ve petrolünü rahatça satabilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Biden hükümeti, önceki hükümetin yanlışlarını telafi etmeli. Olumlu olumsuz, çarpıtılmış veya belirsiz ifadeler bizim için önemli değil. Biden hükümetinin eylemleri, atacağımız adımların temelidir.” dedi. İran ile ABD, 2015’te Tahran’ın nükleer faaliyetlerinin düzenlendiği ve denetim altına alındığı bir anlaşma imzalanmıştı. ABD’de Donald Trump’ın göreve gelmesinin ardından Washington, anlaşmadan tek taraflı çekilerek, İran’a yeniden yaptırım uygulamaya başlamıştı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.