DOLAR 32,5588 -0.02%
EURO 34,8934 0.08%
ALTIN 2.423,360,02
BITCOIN 2097297-3,14%
İstanbul
20°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Irak’ın kuzeyindeki harekatta 2 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı
  • Manisada Haber
  • Dünya
  • Irak’ın kuzeyindeki harekatta 2 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı

Irak’ın kuzeyindeki harekatta 2 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı

ABONE OL
Şubat 16, 2021 08:13
Irak’ın kuzeyindeki harekatta 2 asker hayatını kaybetti, 4 asker yaralandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Irak’ın kuzeyinde başlatılan Pençe Kartal- 2 Harekatı’nda çıkan çatışmada 2 askerin hayatını kaybettiği, 4 askerin de yaralandığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Irak kuzeyi Gara bölgesinde başlatılan Pençe Kartal- 2 Harekatı’nda 10 Şubat 2021 tarihinde teröristlerle çıkan çatışma sonucunda 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bölgede tespit edilen hedefler hava harekatı ile isabetle vurulmuş, terör örgütünün söz konusu bölgedeki varlığına ağır bir darbe indirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz.”
 

pic.twitter.com/LjyK9bAJfS

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) February 10, 2021
BAKAN AKAR’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Piyada Komando Yüzbaşı Burak Coşkun ile Muvazzaf Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan için paylaştığı başsağlığı mesajında, “Kahraman silah arkadaşlarımız, 10 Şubat 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” dedi.

ACI HABER BABA EVİNE ULAŞTI

Nuran ve Mustafa Turhan çiftinin tek oğlu olan şehit Harun Turhan’ın 2 kız kardeşinin olduğu ve bekar olduğu öğrenildi. Turhan’ın cenazesi, cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazını müteakip Cimşit Mezarlığı’ndan son yolculuğuna uğurlanacak.

ALTUN’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI: CUMHURBAŞKANIMIZIN İFADE ETTİĞİ GİBİ…

İletişim Başkanı Fahrettin Altun yaptığı açıklamada, “Türkiye, terörün kökünü kazımaya son derece kararlıdır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi; bedeli ne olursa olsun Türkiye’nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu amaçla Irak ve Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru kurulmaması için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Muzaffer eyle Allah’ım !”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.