DOLAR 32,3373 0.17%
EURO 35,1798 -0.04%
ALTIN 2.243,760,03
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiliz siyaset bilimci Neumann, Fransa’daki saldırılar nedeniyle Erdoğan’ı eleştirdi
  • Manisada Haber
  • Dünya
  • İngiliz siyaset bilimci Neumann, Fransa’daki saldırılar nedeniyle Erdoğan’ı eleştirdi

İngiliz siyaset bilimci Neumann, Fransa’daki saldırılar nedeniyle Erdoğan’ı eleştirdi

ABONE OL
Kasım 2, 2020 12:54
İngiliz siyaset bilimci Neumann, Fransa’daki saldırılar nedeniyle Erdoğan’ı eleştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden King’s College London’ın siyaset bilimi uzmanı Peter R. Neumann, Erdoğan’ın Fransa’daki saldırılardan dolaylı olarak sorumlu olduğunu söyledi.

İngiliz siyaset bilimci Neumann, Fransa'daki saldırılar nedeniyle Erdoğan'ı eleştirdi

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan ve ülkenin tanınmış üniversitelerinden King’s College London’ın siyaset bilimi ve terör uzmanı Peter R. Neumann, Türkiye ve Fransa arasında süren gerilime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Alman gazetesi Passauer Neuen Presse’e konuşan siyaset bilimci, “Bu cepheleşmeden Erdoğan da dolaylı olarak sorumluluk taşıyor” diye konuştu.

‘ERDOĞAN, PUAN TOPLAMAK İÇİN BU YOLU TERCİH EDİYOR’

DW Türkçe’nin aktardığına göre, Fransa’da düzenlenen İslamcı saldırılarla ilgili olarak, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğrudan şiddet eylemi çağrısı yapmasa da saldırıların yaşandığı bir siyasi iklimin oluşmasına katkıda bulunduğunu ifade eden Neumann,“Erdoğan, ateşi söndürmek yerine, sürekli olarak harlıyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mevkidaşı Emmanuel Macron’la bilinçli olarak çatışmayı tercih ettiğini değerlendiren Neumann, “Erdoğan, taraftarlarından puan toplamak için bu yolu tercih ediyor” dedi.

Neumann, “Erdoğan’ın siyasi hesabı, bu tartışmaya katıldığında ve Müslüman dünyasının bir kısmında konumunu yükselttiğinde, bunun taraftarlarından puan topladığı yönünde” şeklinde değerlendirmesini sürdürdü.

‘ALMANYA İÇİN TEHLİKE BÜYÜK’

Almanya’da 600 binden fazla tehlikeli İslamcı olduğunu ve benzer saldırıların Almanya’da da olabileceğini vurgulayan Neumann, şu anda Fransa’ya odaklanıldığını, ancak bunun “Almanya’daki Fransız kuruluşlarına saldırı olmayacağı” anlamına gelmediğini sözlerine ekledi. Neumann, Almanya’da da tehlikenin “büyük” olduğuna dikkat çekti.

Neumann, Fransa’daki eylemlerin özellikle “vahşice” olması ve bir kısmının da kilisede meydana gelmesini ise “Bunun cihatçı teolojik bir açıklaması var: Muhammed Peygamber’le dalga geçilirse bunun cezası kafa kesmek. Ayrıca cihatçılar, yıllar içinde bu barbarca işlenen cinayetlerin panik ve korkuya yol açtığını öğrendi” sözleriyle değerlendirdi. Neumann, Fransa’daki eylemlerin amacının korku yaratmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.