DOLAR 32,3377 0.17%
EURO 35,1832 -0.02%
ALTIN 2.240,44-0,12
BITCOIN %
İstanbul
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İkinci el cep telefonları için yeni düzenleme

İkinci el cep telefonları için yeni düzenleme

ABONE OL
Mart 22, 2021 07:13
İkinci el cep telefonları için yeni düzenleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İkinci el cep telefonu tamirinde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” zorunlu hale getirildi

İkinci el cep telefonlarının satışa hazırlanması öncesinde tamir ve bakımını yapan iş yerlerindeki çalışanların, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması zorunlu hale getirildi. Belge zorunluluğuyla hem cihazların tamir ve bakımını yapanların mesleki yetkinliğinin belgelenmesi hem de cihazların uzman kişilerce onarılması hedefleniyor.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), kullanılmış cep telefonlarının sertifikalandırılması, yenilenmesi ve satışa sunulmasına standart getirmesinin ardından, Mesleki Yeterlilik Kurumu da (MYK) ikinci el cep telefonlarının tamir ve bakımıyla ilgili düzenlemeye gitti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda mesleklere standart, çalışanlara da mesleki yeterlilik kazandırmayı sürdüren MYK, ikinci el cep telefonlarının satışa hazırlanması öncesinde tamir ve bakımını yapan iş yerlerindeki çalışanların, Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmasını zorunlu hale getirdi.

EN AZ 7 TEKNİK ELEMAN BULUNACAK

Düzenlemeye göre, iş yerinde elektronik/haberleşme dalında diploması bulunan veya ustalık belgesine sahip ya da cep telefonlarının tamir, bakım ve onarımları alanında MYK’den Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip tam zamanlı, bordrolu, başka iş yerlerinde çalışmayan en az 7 teknik eleman bulunacak.

Söz konusu iş yerlerinde çalışan ve standartta belirtilen diğer belge ve diplomalara sahip olmayan kişilerin, “Cep Telefonu Tamir Bakım ve Onarımcısı” alanında Mesleki Yeterlilik Belgesi alması gerekecek.

82 MİLYON ABONE BULUNUYOR

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun 2020 yılı verilerine göre, Türkiye’de yaklaşık 82 milyon mobil telefon abonesi bulunuyor.

İkinci el cep telefonlarının tamir ve bakımı konusunda tüketicilerin yaşadığı sorunların artması üzerine, “Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkındaki Yönetmelik” 22 Ağustos 2020’de yürürlüğe girmişti.

(AA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.