DOLAR 32,3926 -0.43%
EURO 34,7108 -0.33%
ALTIN 2.408,27-0,58
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Havana Sendromu Araştırması: Rusya’nın Sonik Silah İddiaları

Havana Sendromu Araştırması: Rusya’nın Sonik Silah İddiaları

ABONE OL
Nisan 1, 2024 22:04
Havana Sendromu Araştırması: Rusya’nın Sonik Silah İddiaları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerikalı Dedektif: “Hastalar Arasındaki Ortak Bağlantı Rusya”

Amerikalı askeri dedektif Greg Edgreen’in yaptığı araştırmaya göre, Havana Sendromu kurbanları arasında ortak bağlantı olarak “Rusya” öne çıkıyor. Edgreen, bu kişilerin Rusya aleyhine çalıştıklarını ve ülkeye odaklandıklarını belirtti.

Rusya’ya Ait Sonik Silahlar İddiası

Havana Sendromu vakalarını inceleyen çalışmada, Amerikalı diplomatlarda görülen belirtilerin zamanında, Rusya askeri istihbarat servisi birimi olan “29155” yakınlarında casusların bulunduğuna dair kanıtlar bulunduğu belirtildi. Rus ajanların “ölümcül olmayan akustik silahlar” geliştirmeye yönelik çalışmaları ödüllendirilmiş olabilir.

Amerikan Yetkililer ve Kremlin’den Açıklamalar

Amerikalı yetkililer, tuhaf sağlık vakalarını yakından incelemeye devam edeceklerini ancak henüz yabancı düşmanlar arasında bir bağ kurulamadığını belirtti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ise Rusya’nın bu vakalara dahli olduğuna dair herhangi bir kanıt olmadığını savundu.

Havana Sendromu Nedir?

Havana Sendromu, 2016-2017 yıllarında Küba’da görev yapan Kanadalı ve Amerikalı diplomatlar arasında başlayan gizemli bir hastalıktır. Bu sendrom, baş dönmesi, denge kaybı, duyma kaybı ve anksiyete gibi belirtilerle kendini gösterir. Son yıllarda dünyanın dört bir yanında benzer vakalar rapor edilmiştir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.