Hamas’ın sosyal paylaşım platformu Telegram hesabından yapılan açıklamada altıncı grup İsrailli esirlerin serbest bırakılmasının, müzakerelere ve ateşkese bağlı olduğu belirtildi. Açıklamada, serbest bırakılmanın bu koşullar dışında mümkün olmadığı vurgulandı.
Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın ve İsrail esirlerinin teslim edilme sürecindeki kalabalık görüntülerin, işgal ve işgalcilerinin destekçilerine karşı bir kırmızı çizgi olduğu vurgulandı. Açıklamada, bu takas anlaşmasının direnişi ve halkı temsil ettiği belirtildi.
Trump’ın Gazze’yi “devralma” ve Filistinlileri zorla yerinden etme planına da değinilen açıklamada, Trump’ın Filistinlileri Gazze’den ayrılmaya zorlamak istediği belirtildi. Gazze’nin yıkım alanı olduğunu söyleyen Trump, Filistinlilerin komşu ülkelerde yeni yerleşim yerlerine gitmelerinin daha iyi olacağını savunmuştu.
Sonuç olarak, Hamas’ın bu açıklamaları, İsrail esirlerinin serbest bırakılmasının müzakerelere ve ateşkese bağlı olduğunu ve Kudüs ile Mescid-i Aksa’nın kırmızı çizgiler olduğunu bir kez daha vurgulamış oldu. Ayrıca Trump’ın Filistinlilere yönelik planlarına karşı net bir tavır sergilendi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.