DOLAR 32,6473 0.44%
EURO 35,1294 0.29%
ALTIN 2.511,471,11
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hacettepeli akademisyenlerden Boğaziçi açıklaması: Haklı talepleri destekliyoruz
  • Manisada Haber
  • Eğitim
  • Hacettepeli akademisyenlerden Boğaziçi açıklaması: Haklı talepleri destekliyoruz

Hacettepeli akademisyenlerden Boğaziçi açıklaması: Haklı talepleri destekliyoruz

ABONE OL
Şubat 23, 2021 08:29
Hacettepeli akademisyenlerden Boğaziçi açıklaması: Haklı talepleri destekliyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hacettepe Üniversitesi öğretim üyeleri, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki meslektaşlarına ve üniversite öğrencilerine destek açıklamasında bulundu. Açıklamada, “Boğaziçi’nden yükselen haklı talepleri destekliyoruz” denilerek öğretim üyeleri ve öğrencilerin taleplerine kulak verilmesi gerektiği belirtildi.

Hacettepeli akademisyenlerden Boğaziçi açıklaması: Haklı talepleri destekliyoruz

BirGün/Ankara

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki meslektaşlarına ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek açıklaması yaptı. “Boğaziçi’nden yükselen haklı talepleri destekliyoruz” başlığıyla yapılan açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi’ni ülkemizin en iyi üniversitelerinden biri yapan öğretim üyelerine, öğrencilerine ve geleneklerine saygı gösterilmelidir” denildi.

Açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne yapılan atamaya karşı öğrencilerin ve öğretim üyelerinin meşru taleplerini barışçıl yöntemlerle kamuoyunun dikkatine getirdiği belirtildi. Rektör atamasını protesto eden öğrencilere yönelik şiddetin ve kötü muamelenin vicdanları yaraladığı belirtildi.

BİLİMSEL ÖZERKLİK VURGUSU

“Hacettepe Üniversitesi’nden Öğretim Üyeleri” imzasıyla paylaşılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Anayasal bir hakkın kullanılmasına yönelik saldırgan, aşağılayıcı, cinsiyetçi ve suçlayıcı yöntemler bizi derinden kaygılandırmaktadır. Ortaya çıkan tepkinin ana nedeni üniversiteye rektörlük atama sürecinde üniversite temel paydaşlarının söz haklarının yok sayılması ve karar süreci dışında tutulmasıdır. Oysaki üniversiteler ancak bilimsel ve idari özerklik olduğu zaman evrensel ölçekte bilim üreten kurumlar haline gelebilirler. Bilim üretebilmek için bilimsel özgürlük, liyakat ve özerk-demokratik üniversite ortamı hayati önem taşımaktadır”

Bizler, Hacettepe Üniversitesi’nden öğretim üyeleri olarak, Boğaziçi Üniversitesi’nde haklı tepkilerini gösteren öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yanında olduğumuzu kararlılıkla vurgularız. Ayrıca, karar verici konumundaki yönetici ve kurumları üniversite özerkliğini sağlamak için gerekli hukuki adımları atmaya davet ederiz.”

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.