DOLAR 32,5565 0.21%
EURO 34,9630 -0.04%
ALTIN 2.458,530,93
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gürbulak Gümrük Kapısında rekor seviyede, 400 milyonluk 808 kilogram eroin yakalandı
  • Manisada Haber
  • Gündem
  • Gürbulak Gümrük Kapısında rekor seviyede, 400 milyonluk 808 kilogram eroin yakalandı

Gürbulak Gümrük Kapısında rekor seviyede, 400 milyonluk 808 kilogram eroin yakalandı

ABONE OL
Şubat 11, 2021 16:35
Gürbulak Gümrük Kapısında rekor seviyede, 400 milyonluk 808 kilogram eroin yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce Gürbulak Gümrük Kapısına gelen araçlara ilişkin yapılan analizde, İran’dan gelerek makine yükü ile Türkiye’ye gireceği beyan edilen yabancı plakalı tır riskli olarak değerlendirildi.

Ağrı Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce Gümrük Kapısına gelen Türkiye’ye gireceği beyan edilen yabancı plakalı tır riskli olarak değerlendirildi.

Şüpheli tır gümrük sahasına girdiği andan itibaren gözetim altına alınarak gümrük işlemlerini yaptırmak üzere başvurduğunda-ray taramasına alındı. X-ray taramasında tırda taşınan makine yükünün taban bölümünde şüpheli yoğunluğa rastlandı. Bunun üzerine söz konusu tır ayrıntılı kontroller için arama hangarına sevk edildi.
Narkotik dedektör köpeklerin de dahil edildiği kontrollerde, narkotik dedektör köpeğin de-ray görüntülerinde şüpheli yoğunluk tespit edilen bölgeye tepki vermesi üzerine makinenin taban bölümü kesilerek ayrıldı. Yapılan incelemede tonlarca ağırlıktaki makinenin tabanında oluşturulan gizli bölmenin, içerisinde uyuşturucu olan şeffaf paketlerle tamamen doldurulduğu tespit edildi. Paketlerin içerisindeki maddeden alınan numunenin uyuşturucu test cihazı ile yapılan analizinde eroin olduğu anlaşıldı.

Gümrük Muhafaza ekiplerinin tarihi operasyonu sonucu makine tabanındaki gizli bölmede yakalanan, 808 kilogram ağırlığındaki eroinin piyasa değerinin yaklaşık 400 milyon lira olduğu belirlendi.

Mustafa Cenik
 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.