DOLAR 32,4986 0.15%
EURO 34,7551 0.07%
ALTIN 2.479,030,70
BITCOIN 20652203,45%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Google’dan Pi Sayısı Günü’ne Özel Görsel Hafızanızı Zorlayacak Sürpriz Yumurta
  • Manisada Haber
  • Teknoloji
  • Google’dan Pi Sayısı Günü’ne Özel Görsel Hafızanızı Zorlayacak Sürpriz Yumurta

Google’dan Pi Sayısı Günü’ne Özel Görsel Hafızanızı Zorlayacak Sürpriz Yumurta

ABONE OL
Mart 17, 2021 13:15
Google’dan Pi Sayısı Günü’ne Özel Görsel Hafızanızı Zorlayacak Sürpriz Yumurta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 Mart tarihi, dünya için iki önemli günü temsil ediyor. Bunlardan ilki, özellikle de koronavirüs pandemisi nedeniyle canını dişine takan sağlıkçıların günü olan “Tıp Bayramı” olarak karşımıza çıkarken, ikincisi ise matematiğin önemli unsurlarından olan pi sayısının günü olarak biliniyor. Bilmeyenler için; 3,14 olarak başlayan pi sayısı için belirlenen özel gün, üçüncü ayın on dördü olarak kabul edilerek kutlanıyor.

Hal böyle olunca da Google, pi sayısına özel bir uygulama başlattı. Dünyanın en popüler arama motoru, dahili hesap makinesinin içerisine eğlenceli bir sürpriz yumurta yerleştirdi. Google’a hesap makinesi yazarak ulaşılabilen bu sürpriz yumurta, pi sayısının kaç basamağını bildiğinize ek olarak görsel hafızanızın ne kadar iyi olduğunu anlamanıza yardımcı oluyor.

Google Hesap Makinesi

Bir kullanıcı, Google’da hesap makinesi araması yaptığında, ekranın sol üst kısmında pi sayısının simgesiyle karşılaşıyor. Simgenin üzerine geldiğinizde ise başlat menüsünün olduğu görülebiliyor. Google, bu butona tıklayan kullanıcı için önce 3.14 ifadesini gösteriyor ve bunun yazılmasını istiyor. Bunu yazdıktan sonra süreç kısır döngüye dönüyor ve her seferinde bir rakam daha eklenerek, bu rakamların girilmesi isteniyor. Sona ulaşmak, tahmin edebileceğiniz üzere pek de mümkün değil.

Pi sayısının toplamda kaç basamaklı olduğu, bugün bile tam olarak bilinmiyor. Bunun için özel algoritmalar oluşturulmuş olsa da rakamlar artıkça büyüyen depolama ihtiyacı, bir süre sonra hesaplamanın yarıda kalmasına yol açıyor. Şu ana kadar tespit edilen en yüksek basamak sayısı ise 31,4 trilyon. Bu sayısının kaç basamaklı olduğu bir gün tespit edilir mi bilinmez ancak okullar, bu sayıyı genelde 3.14 ya da 3.14159 olarak ihtiyaç duydukları hesaplamaları yapabiliyorlar.

Google’ın sürpriz yumurtasına ulaşmak isterseniz, buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.