DOLAR 32,4446 -0.13%
EURO 34,7694 -0.59%
ALTIN 2.440,450,19
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Genç İş İnsanından Manisa’ya enerji yatırımı

Genç İş İnsanından Manisa’ya enerji yatırımı

ABONE OL
Kasım 28, 2022 05:53
Genç İş İnsanından Manisa’ya enerji yatırımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Türkiye Elektrik Piyasasında yaptığı çeşitli yatırımlar ile adından çokça bahsedilen genç yatırımcı Eyüp Taymur, Manisa-Akhisar’da yaptığı Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımı ile genç yatırımcıların takdirini topluyor.

Toplam 9 MWdc’lik yatırım, bölge elektriğinin yıllık en az 16 bin MWh’lik kısmını doğrudan karşılayarak, hem elektrik şebekesini talebin yoğun, üretimin kısıtlı olduğu Ege Bölgemizde rahatlatıyor, hem de yöremizin elektrik açısından arz güvenliğine katkı sağlıyor.

BİR YIL İÇİNDE DEVREYE ALINDI

Bu çapta bir üretim, aşağı yukarı 6 bin hanelik bir ilçenin yıl içerisindeki tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilecek düzeydedir. Geçen yıl projelendirilip, bu yıl hayata geçirilen proje, ülkemizin yatırıma ihtiyaç duyduğu bu dönemde devreye alındığı için de ayrı bir değer taşımaktadır.

Taymur, “Yerli ve yenilenebilir enerjiye ihtiyaç duyduğumuz ve yatırım maliyetlerinin yükseldiği şu dönemde böyle bir yatırımı Ege’mize kazandırabildiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz. Bu tür yeşil enerji yatırımlarının sadece memleketimizde değil aynı zamanda tüm ülkemizde artarak devam ediyor. Bu yıl kurduğumuz çiçeği burnunda şirketimiz, EGESA Enerji, vasıtasıyla hayata geçirdiğimiz bu proje bizlerin sadece ilk projeleri arasında yer alacaktır. Bundan sonra hedefimiz Avrupa ve Amerika’ya açılıp, yapacağımız yatırımlar ile yerli sermayemizi güçlendirmek olacaktır. Bu şekilde, bölgemizi sadece tarım alanında değil aynı zamanda güneşlenme potansiyeli ile de bilinirkılmayıhedefliyoruz.” diyerek, ileride enerji yatırımlarını genişleteceği sinyalini vermiş oldu.”dedi.

RÜZGAR ENERJİSİNE DE YATIRIM YAPACAKLAR

Taymur, “Bunların yanında, tüm Ege’lilere bir müjdeyi de buradan vermek istiyorum. Bölgemizde açılacak rüzgar ihalelerine de EGESA Enerji olarak ilgi duyuyoruz. Bu kapasitenin kesinlikle bölgede yatırıma dönüşmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ege Bölgemiz şimdiye kadar sadece tarımı konuşuyordu, bugün güneşi de konuşuyor, yarın ise rüzgarı da konuşacak, inşallah bunu hep birlikte göreceğiz” sözleri ile bizler aracılığıyla bölgemize bir de sürpriz vermiş oldu. Temennimiz, ülkemiz yerli sermayesinin doğru kanalize edilerek, iktisadi anlamda ihtiyaç duyulan yatırım cazibesine bölgemiz diğer sektörlerinin de kavuşmasıdır.”ifadeleri ile aslında bölgemizin yeşil enerjiye ne kadar ilgi duyduğunu da vurgulamış oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.