DOLAR 32,5635 0.15%
EURO 34,7129 0.12%
ALTIN 2.412,15-0,83
BITCOIN %
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geçiş garantili Osmangazi Köprüsü’ne 4 kat faiz kıyağı

Geçiş garantili Osmangazi Köprüsü’ne 4 kat faiz kıyağı

ABONE OL
Aralık 22, 2020 12:22
Geçiş garantili Osmangazi Köprüsü’ne 4 kat faiz kıyağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Karaismailoğlu, Osmangazi Köprüsü ve bağlantılı yollarından ihlalli geçiş yapılması durumunda geçiş ücretinin 4 katı kadar faiz alındığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Osmangazi Köprüsü ve bağlantılı yollarından ihlalli geçiş yapılması durumunda, hem geçiş ücretinin, hem de bunun 4 katı kadar faiz alındığını açıkladı. Konuyu Meclis’e taşıyan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise 4 kat ceza alınmasına tepki gösterdi.

ÜCRETİN DÖRT KATI CEZA KESİLİYOR

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre Bakan Karaismailoğlu, CHP’li Tarhan’ın soru önergesini yanıtladı. Tarhan önergesinde “2016 yılında hizmete açılan ve yap-işlet-devret modeliyle faaliyet gösteren Osmangazi Köprüsü ve bağlantılı yollarından yapılan cezalı geçişlerle ilgili vatandaşların şikayetlerini aktardı. Bakan Karaismailoğlu ise verdiği yanıtta, OGS ve Hızlı Geçiş Sistemini ihlal eden geçişlerde 15 günlük yasal ödeme süresinde ödeme yapmayan sürücülere giriş çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücreti ile bu ücretin 4 katı ceza kesildiğini bildirdi.

CEZANIN ÜZERİNE AVUKAT PARASI DA EKLENİYOR

Bakan, ana para ve cezanın ödenmemesi durumunda icra başlatılıp, avukatlık, mahkeme masrafları ile temerrüt faizi de alındığını belirtti. CHP’li Tarhan ise, “Yap-işlet-devret mantığı ile yapılan projelerde bir taraf yüksek gelir elde ederken, diğer taraf ciddi gelir kaybına uğruyor. 4 katı ceza ne demektir, vatandaş bu cezayı nasıl ödesin? İhlalli geçmese bile vatandaşlar tebligatın geç gelmesi nedeniyle cezayı ödemek durumunda kalıyor. İhlalli geçiş sonucu verilen yüksek cezalar, zaten yüksek olan yol bedelinin ödenmesi imkansız hale getiriyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.