DOLAR 32,3175 0.2%
EURO 35,1484 0.04%
ALTIN 2.293,420,71
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fotoğraf Sanatçısı Tansu Topuzoğlu; ‘Yurt Dışında Özenilen Bütün Doğal Güzellikler Ülkemizde Var!’
  • Manisada Haber
  • Gündem
  • Fotoğraf Sanatçısı Tansu Topuzoğlu; ‘Yurt Dışında Özenilen Bütün Doğal Güzellikler Ülkemizde Var!’

Fotoğraf Sanatçısı Tansu Topuzoğlu; ‘Yurt Dışında Özenilen Bütün Doğal Güzellikler Ülkemizde Var!’

ABONE OL
Şubat 23, 2023 14:06
Fotoğraf Sanatçısı Tansu Topuzoğlu; ‘Yurt Dışında Özenilen Bütün Doğal Güzellikler Ülkemizde Var!’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşık 7 yıldır ülkemizin farklı bölümlerinde bulunan dağları keşfeden ve fotoğraflayan Tansu Topuzoğlu, Habitat TV de yayınlanmaya başlayan ‘Alpine Rotası’ belgesel serisi ile deneyimlerini ve bölge insanını vizöre alıyor.
Sanatçı Habitat TV’de yayınlanmaya başlayan ‘Alpine Rotası’ adlı belgesel programı ile ülkemizin dağcılık yürüyüş rotalarını ve doğal güzellikliklerini tanıtmayı hedefliyor. Yurt dışında özellikle Avrupa’da özenilen birçok dağcılık ve yürüyüş rotasının ülkemizde de bulunduğunu fakat yeteri kadar tanıtılmadığını belirten Tansu Topuzoğlu, Karadeniz bölgesinin bu yönden bir cennet olduğunu söylüyor.

Ayrıca paylaştığı manzara fotoğraflarını gören insanların bu fotoğrafların Türkiye’de çekildiğine inanmakta zorlandıklarını ve keşfedilecek birçok doğal güzelliğin olduğunu belirtiyor. Fotoğraf sanatçısı Kaçkar dağlarında başlayan Alpine Rotası’nın gelecek bölümlerinin Hakkari, Iğdır, Ağrı, Bingöl, Niğde, Adana gibi diğer illere doğru devam edecek bir seri olduğunu vurgulamaktadır.

Tansu Topuzoğlu kimdir?

1993 doğumlu fotoğraf sanatçısı Tansu Topuzoğlu, üniversite yıllarında çok fazla seyahat etmiş ve hobi olarak fotoğrafçılığa başlamıştır. Çocukluğundan bu yana doğa ile iç içe olan ve kamp yapmayı çok seven Tansu Topuzoğlu’nun fotoğraf hobisi zamanla bir iş akışına dönmüş ve fotoğraf sanatı alanında ilerlemeye devam etmiştir. Yılın büyük bir kısmını seyahat ederek geçirdiğini belirten Tansu Topuzoğlu her fırsatta kendini doğaya attığını, özellikle yaz aylarının neredeyse tamamını dağlarda geçirdiğini belirtiyor.
Günümüzde ise hem manzara hem de markalama fotoğrafçılığı yapan Tansu Topuzoğlu, belgesel çekimleri ve instagram hesabında yer verdiği manzara fotoğrafları dışında Panasonic Lumix, Canva, Adobe, İstock gibi birçok global ve yerel kurumsal firmalar ile farklı fotoğrafçılık alanlarında çalışmaktadır. Fotoğrafçılığın bir sanat olduğunu belirten Tansu Topuzoğlu şehirde işler ne kadar çok ilerlese de doğaya olan tutkusu nedeniyle manzara fotoğrafçılığının her zaman hayatının en önemli parçası olacağını söylemektedir.

Sosyal Medya:

https://www.instagram.com/tansutopuzoglu/

https://www.youtube.com/@tansutopuzoglu

https://www.tansutopuzoglu.com

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.