Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’na Saldırısını Kınadı Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Bakanı Nebil Ebu Rudeyne, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin ortasındaki Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırının ardından bir açıklama yaptı. Ebu Rudeyne, “İsrail tarafından işlenen katliamlardan tümüyle ABD’yi sorumlu tutuyoruz ve ABD’yi…
Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü ve Enformasyon Bakanı Nebil Ebu Rudeyne, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin ortasındaki Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırının ardından bir açıklama yaptı.
Ebu Rudeyne, “İsrail tarafından işlenen katliamlardan tümüyle ABD’yi sorumlu tutuyoruz ve ABD’yi her şeyi yıkacak ve kimseye barış ve güvenlik getirmeyecek tehlikeli bir aşamaya evrilen bu savaşı durdurmaya çağırıyoruz.” ifadesini kullandı.
Ebu Rudeyne, Nusayrat Mülteci Kampı’nda onlarca kişinin ölmesine neden olan saldırı dahil olmak üzere Filistin halkına karşı her gün işlenen kanlı katliamların soykırımın devam ettiğini gösterdiğini vurguladı.
BM Güvenlik Konseyi ve uluslararası topluma, “bu kanlı katliamları durdurmak için derhal müdahale etme ve İsrail’i uluslararası kararları hiçe sayan bu eylemlerine bir an evvel son vermeye zorlama” çağrısında bulundu.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki çeşitli noktalara saldırılar düzenlediğini ve iki farklı bölgede toplam 4 İsrailli esirin canlı olarak kurtarıldığını duyurdu.
Gazze’deki Hükümetin Medya Ofisi ise, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda 210 kişinin öldüğünü, en az 400 kişinin yaralandığını bildirdi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]